Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pitääkö spagetit laittaa kattilaan kylmään vai kiehuvaan veteen? Paras tapa keittämiseen on tässä: "Mahtavan makuista pastaa"

Shutterstock
Julkaistu 16.10.2020 09:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

The Kitchn -ruokasivustolla selvitettin paras metodi spagetin keittämiseen.

Videolla: Joko testasit? Kari Aihisen älyttömän helppo ja hyvä pasta – kuka tahansa osaa tehdä: "Elävä legenda"

Luulitko, että pastaa voi keittää vain yhdellä tavalla? Olit väärässä. The Kitchn -ruokasivustolla testattiin yhteensä viisi erilaista metodia spagetin kypsentämiseen. Erilaiset tekniikat poimittiin niksisivustoilta tai muun muassa tunneutuilta huippukokeilta.

Perinteinen tapa on tietysti lisätä spagetit kiehuvaan suolaveteen, kuten pastapakkauksissakin usein neuvotaan. Sivustolla kuitenkin testattiin nämä viisi tapaa:

1. Spagetin keittäminen pienessä määrässä vettä paistinpannulla
2. Spagetin paahtamien pannulla ja liottaminen yön yli ennen keittämistä
3. Spagetin liottaminen ja pikakeittäminen minuutissa
4. Spagetin keittäminen normaaliin tapaan suolavedessä (pasta lisätään, kun vesi kiehuu)
5. Spagetin keittäminen suolavedessä niin, että pasta lisätään jo kylmään veteen

LUE MYÖS: Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"

Paras tapa yllättää

Kaikista huonoimmaksi metodiksi ruokasivustolla arvioitiin spagetin keittäminen pannulla pienessä määrässä vettä. Ongelmaksi muodostui se, että vesi ehti koko ajan haihtua pannulta ja spagetit tarttuivat pannun pohjaan. Lopputuloksena saatiin ositain raakaa ja pohjaan tarttunutta spagettia.

Parhaimman metodin tittelistä taistelivat lopulta perinteinen tapa sekä spagetin keittämisen aloittaminen kylmässä vedessä. Pidemmän korren veti ylättäen kylmävesimetodi, joka on peräisin huippukokki Alton Brownilta. Metodissa kattilaan laitetaan hieman vajaa 2 litraa vettä ja samaan aikaan myös spagetit. Kattila peitetään kannella, vesi laitetaan kiehumaan ja kun vesi kiehuu, kansi poistetaan ja pastan annetaan kypsyä loppuun.

– Meni vain muutama minuutti, että spagetti pehmentyi ja upposi veteen. Spageteista tuli täydellisen kypsyisiä. Koska tässä metodissa käytetään normaalia vähemmän vettä, vedestä tulee myös tärkkelyspitoisempaa, mikä on hyvä, jos teet kastiketta. Tämä tapa oli yksi nopeimmista, suoraviivaisimmista ja lopputuloksena saatiin mahtavan makuista pastaa, The Kitchn -sivuston ruokatoimittajat summaavat. 

LUE MYÖS: Vuosi sitten Lidlin ruokaosastolla tehtiin oleellinen muutos ja syntyi kahden euron hittituote: "Nähdään fiksuna tekona ilmaston ja lompakon puolesta"

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Lähes joka toinen suomalainen tekee yleisen pastavirheen – ei todellakaan kannattaisi!Asiantuntija paljastaa parhaat pastavinkit – vältä pahimmat mokat: "Älä tee sitä"Ruokatoimittaja testasi ja yllättyi: "Yksi ainesosa muuttaa täysin sen, miten paistan jatkossa jauhelihani"Muista aina tämä, kun keität pastaa – yleinen valmistustapa ei kannata: "Muuten menee hukkaan"Teetkö sinä näin? Gordon Ramsay kertoo, miten pasta pitäisi oikeasti keittää – yksi ainesosa oleellista lisätä keitinveteen suolan lisäksiYleinen uskomus onkin täysin väärä: Pastaa ei sittenkään tarvitse laittaa kiehuvaan veteen
RuokaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • to17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • to10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa