1:24

Paistatko kalan voissa? Ei kannata, sanoo helsinkiläisravintolan keittiöpäällikkö – tässä oikea tapa

Helsinkiläisen kala- ja äyriäisravintola Bassin keittiöpäällikkö Andreas Toth kertoo, miten kalafilee paistetaan oikeaoppisesti. Katso videolta helpot vinkit kalan paistamiseen. 

Bassi Helsinki -ravintolan keittiöpäällikkö Andreas Toth kertoo oleellisimmat säännöt kalafileen paistamiseen. Kaikki lähtee siitä, että pannun täytyy olla tarpeeksi kuuma. 

– Tärkein asia paistamisessa on se, että pannu on tarpeeksi kuuma, kun lähdetään paistamaan. Paistovaiheessa käytetään pelkkää rypsiöljyä, joka kestää paistamista, eikä lähde palamaan, Toth opastaa.

Voita ei siis kannata pannulle tässä vaiheessa laittaa. Se on tarkoitettu maustamiseen. Kun öljy on kuumennut tarpeeksi, lisätään kalafilee pannulle nahkapuoli alaspäin. Sen jälkeen odotellaan kärsivällisesti kalaa sörkkimättä, että nahkapuoli rapsakoituu. 

– Kalan liha alkaa hikoilemaan ja se alkaa reunoista kypsyä. Kun kala alkaa reunoista ruskistumaan, voi levyn lämpötilaa hieman pudottaa. Sitten filee käännetään ja lisätään pannulle voita makua antamaan. 

Katso videolta, miten kalafilee paistetaan oikeaoppisesti Bassin keittiöpäällikkö Andreas Tothin vinkeillä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja