Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistatko kalan voissa? Ei kannata, sanoo helsinkiläisravintolan keittiöpäällikkö – tässä oikea tapa

1:24Osaatko paistaa kalan oikein? Keittiöpäällikkö näyttää oikean tavan
Julkaistu 08.10.2019 08:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helsinkiläisen kala- ja äyriäisravintola Bassin keittiöpäällikkö Andreas Toth kertoo, miten kalafilee paistetaan oikeaoppisesti. Katso videolta helpot vinkit kalan paistamiseen. 

Bassi Helsinki -ravintolan keittiöpäällikkö Andreas Toth kertoo oleellisimmat säännöt kalafileen paistamiseen. Kaikki lähtee siitä, että pannun täytyy olla tarpeeksi kuuma. 

– Tärkein asia paistamisessa on se, että pannu on tarpeeksi kuuma, kun lähdetään paistamaan. Paistovaiheessa käytetään pelkkää rypsiöljyä, joka kestää paistamista, eikä lähde palamaan, Toth opastaa.

Voita ei siis kannata pannulle tässä vaiheessa laittaa. Se on tarkoitettu maustamiseen. Kun öljy on kuumennut tarpeeksi, lisätään kalafilee pannulle nahkapuoli alaspäin. Sen jälkeen odotellaan kärsivällisesti kalaa sörkkimättä, että nahkapuoli rapsakoituu. 

– Kalan liha alkaa hikoilemaan ja se alkaa reunoista kypsyä. Kun kala alkaa reunoista ruskistumaan, voi levyn lämpötilaa hieman pudottaa. Sitten filee käännetään ja lisätään pannulle voita makua antamaan. 

Katso videolta, miten kalafilee paistetaan oikeaoppisesti Bassin keittiöpäällikkö Andreas Tothin vinkeillä.

LUE MYÖS: Tässä on lohen ja kirjolohen todellinen ero – kumpaa pitäisi valita kaupassa?

Lisää aiheesta:

Ruotsalaiskokki vinkkaa kikan lohen paistamiseen: "Erittäin mehukasta"Pitääkö kala paistaa voissa vai öljyssä? Näin teet täydellistä lohta – keittiömestarin niksi parantaa makua huomattavastiTässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäEthän unohda olennaista sääntöä? Suomalainen ruokavaikuttaja muistuttaa: Tämä on tärkein asia kalan kypsennyksessäKuusi tärkeintä sääntöä – näin paistat lohesta joka kerta täydellistä Moni suomalainen mokaa tässä – älä paista kalaa pelkässä voissa!
RuokaKalaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:13
    Peruna

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?