Näin teet elämäsi parasta lohta airfryerissa

Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia 2:05 Kaappaus keittiössä: Kari Aihinen valmistaa paistettua lohta ja juureksia

Jos omistat airfryerin eli ilmafriteerauskeittiminen, täydellisen mehevän lohen valmistaminen on helppoa kuin mikä!

Videolla Kari Aihisen vinkit lohen paistamiseen. 

Airfryer, joka tunnetaan myös nimellä ilmafriteerauskeitin tai kiertoilmakypsennin, löytyy yhä useamman suomalaisen kotikeittiöstä. Kerroimme joulukuussa Kuluttaja-lehden testistä, jossa selvisi parhaat airfryer-keittimet. Lehden  testissä havaittiin, että laitteissa on isoja eroja. Kaikki eivät suinkaan paista ranskiksia rapeiksi, vaan saattavat jättää osan raaoiksi. Myös kypsennysnopeudessa havaittiin eroja: ranskisten paistoaika vaihteli vartista peräti 45 minuuttiin. 

Jos omistat airfryerin, on hyvä tietää muutama laitteen toimintaperiaate ja kikka, joiden avulla saat valmistettua mahdollisimman hyvää ruokaa. 

Täydellistä lohta airfryerissa

Uunilohi on yksi suomalaisten suosikkiruoista. Mehevät lohifileepalat saa paistettua uunia kätevämmin ja nopeammin airfryerissa. Tärkeintä on muistaa, ettei airfryeria tunge liian täyteen ruokaa. Lohipalat eivät siis saa olla kiinni toisissaan airfryerin paistokorissa.

– Kun haluat nopeimman ruoan ikinä, käänny airfryerisi puoleen. Tämä lohi paistuu 10 minuutissa ja lopputulos on sisältä mehevä, päältä rapea. Sinappikuorrutus tekee tästä yhden suosikkilohiruoista, Delish-sivuston ruokatoimittaja Lauren Miyashiro toteaa.

Ainekset:

2 lohifilepalaa (à 170 g)
suolaa
mustapippuria
2 tl oliiviöljyä
2 rkl täysjyväsinappia
1 rkl tummaa sokeria (esim. fariinisokeri)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
½ tl tuoreen timjamin lehtiä

Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Sekoita pienessä kulhossa öljy, sinappi, sokeri, valkosipuli ja timjami. Levitä lohen päälle.

Laita lohipalat airfryeriin. Säädä kone 200-asteeseen ja paista lohipaloja 10 minuuttia.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!