Pirjon kaalilaatikko on niin hyvää, että sitä rakastavat myös kaalinvihaajat: "Sen salaisuus on..."

Kaalilaatikko Rouva Kasvis Pirjo TOikkanen
Pirjo Toikkanen

Kokeile Pirjo "Rouva Kasvis" Toikkasen lyömätöntä kaalilaatikkoreseptiä, joka hurmaa perinneruoan ystävien lisäksi yllättäen myös kaalinvihaajat.

Videolla puolestaan kokki Kari "Kape" Aihisen versio kaalilaatikosta. Mikä on Kapen kaalilaatikon salaisuus?

Kaali on raaka-aine, joka jakaa mielipiteet: jotkut rakastavat sitä ja toisia puistattaa pelkkä kaalin tuoksukin. 

Rouva Kasviksena tunnetun ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen mukaan kaalinystäväksi voi kuitenkin aina opetella, vaikka siitä ei olisi aikaisemmin pitänytkään.

Kaalilaatikko, jossa kaalin maku on miedompi

Jos kaalilaatikko ei tähän mennessä ole lukeutunut suosikkiruokiin, kannattaa kokeilla reseptiä, jossa kaalinmaku on huomattavasti miedompi.

Katso lisää Pirjon ohjeita Rouva Kasvis -blogista.

– Minulla on oikean pehmeä ja hyvä kaalilaatikkoresepti. Sen salaisuus on, että en ruskista kaaleja tummaksi, enkä hauduta pitkään. Keitän kaalia muun valmistelun ajan. 

Perinneohjeissa kaalia yleensä haudutetaan pitkään ja ruskistetaan kunnolla, jolloin kasviksen maku ja tuoksu vahvistuu. 

Rouva Kasviksen kaalilaatikon suosio perustuu paitsi lyhyeen haudutusaikaan myös laatikkoon lisättävään kermaan. 

– Kun olen yhdistänyt ainekset, niin laitan laatikkoon ruokakermaa. Senkin voi valita, laittaako ruokakerman sijaan vaikka kaurakermaa. Kerma pehmentää ruokalajia entisestään ja lapsetkin tykkäävät.


Uusinta. Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2019. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja