Hanna vinkkaa ainesosan, joka tekee tavallisesta pyttipannusta yllättäen taianomaisen herkullista: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"

1:08 Kananmunan paistaminen "kirjekuoritekniikalla" – näin munakikka toimii!

Hanna Gullichsenin tuoreessa Kokin kotiruokaa -keittokirjassa esitellään rentoa, nopeaa ja maukasta arkiruokaa. Yksi kirjan resepteistä on pyttipannu, jonka salaisuus piilee simppelissä mutta hieman unohdetussa mausteseoksessa.

Videolla: Joko testasit "kirjekuoritekniikkaa" kananmunan paistamiseen? Näin se toimii!

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin tuore Kokin kotiruokaa -keittokirja (Otava 2020) on kokoelma arkisia oivalluksia ja hyvänmakuista kotiruokaa. Kirja sisältää reseptejä, joita Hanna itse kokkaa arjessaan.

"Rentoa, usein nopeaa ja aina maukasta arkiruokaa. Pastat, pannut ja muut Hannan perheen suosikit", kuvaillaan Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa -kirjan (Otava 2020) takakannessa. 

– Se on sellainen karanteenin aikana, itsekkäästä lähtökohdasta tehty kirja. Halusin kerätä yksiin kansiin ne ruoat, joita itse teemme. Eli kirja helpottaa myös meidän arkeamme, Hanna kertoo. 

Teoksen tarkoituksena on Hannan mukaan toimia inspiraationa eli reseptit ovat helposti muokattavissa oman jääkapin sisällön mukaan. 

– Toivoisin, että jengi löytää oivalluksia omaan tekemiseen. Tämä kirja on aihio, josta voi itse kehittää ruokia eteenpäin. 

Pyttipannu paremmaksi maustamalla

Kirjassa on muun muassa herkullisen arkipyttipannun resepti. Hannan pyttipannu on hyvin simppeli, mutta siinä piilee yksi oleellinen juju: mausteseos, joka saa pyttipannun maistumaan taivaalliselta

– Curry kannattaa kaivaa naftaliinista, tämä mainio mauste unohdettiin turhaan 90-luvulle. Voin ja sipulin kanssa se loihtii tavallisesta pyttipannusta taianomaisen herkullista, ei koreile ulkonäöllään, mutta kipuaa ykköspallille maussa. Testaa, jos et usko ja testaa varsinkin, jos uskot. Edellisenä päivänä keitetyt potut toimivat tässä hyvin, Hanna vinkkaa kirjassaan.

Hanna kertoo MTV:lle, että curryn voi reseptissä korvata myös esimerkiksi juustokuminalla. Mausteita vaihtamalla samasta ruokalajista saa loihdittua seuraavalla kerralla kuin uuden. 

– Ne on pieniä juttuja, jotka tekevät ruoasta astetta parempaa. Paistettuja perunoita rakastavat kaikki, tai ainakin minä. Jos löytyy jääkaapista eilispäivän perunoita, niin se on juhlapäivä, Hanna nauraa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja