Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna vinkkaa ainesosan, joka tekee tavallisesta pyttipannusta yllättäen taianomaisen herkullista: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"

1:08Kananmunan paistaminen"kirjekuoritekniikalla"– näin munakikka toimii!
Julkaistu 05.10.2020 17:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Hanna Gullichsenin tuoreessa Kokin kotiruokaa -keittokirjassa esitellään rentoa, nopeaa ja maukasta arkiruokaa. Yksi kirjan resepteistä on pyttipannu, jonka salaisuus piilee simppelissä mutta hieman unohdetussa mausteseoksessa.

Videolla: Joko testasit "kirjekuoritekniikkaa" kananmunan paistamiseen? Näin se toimii!

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin tuore Kokin kotiruokaa -keittokirja (Otava 2020) on kokoelma arkisia oivalluksia ja hyvänmakuista kotiruokaa. Kirja sisältää reseptejä, joita Hanna itse kokkaa arjessaan.

"Rentoa, usein nopeaa ja aina maukasta arkiruokaa. Pastat, pannut ja muut Hannan perheen suosikit", kuvaillaan Hanna Gullichsenin Kokin kotiruokaa -kirjan (Otava 2020) takakannessa. 

9789511377993-400x0-c-defaultOtava

– Se on sellainen karanteenin aikana, itsekkäästä lähtökohdasta tehty kirja. Halusin kerätä yksiin kansiin ne ruoat, joita itse teemme. Eli kirja helpottaa myös meidän arkeamme, Hanna kertoo. 

Teoksen tarkoituksena on Hannan mukaan toimia inspiraationa eli reseptit ovat helposti muokattavissa oman jääkapin sisällön mukaan. 

– Toivoisin, että jengi löytää oivalluksia omaan tekemiseen. Tämä kirja on aihio, josta voi itse kehittää ruokia eteenpäin. 

Pyttipannu paremmaksi maustamalla

Kirjassa on muun muassa herkullisen arkipyttipannun resepti. Hannan pyttipannu on hyvin simppeli, mutta siinä piilee yksi oleellinen juju: mausteseos, joka saa pyttipannun maistumaan taivaalliselta

– Curry kannattaa kaivaa naftaliinista, tämä mainio mauste unohdettiin turhaan 90-luvulle. Voin ja sipulin kanssa se loihtii tavallisesta pyttipannusta taianomaisen herkullista, ei koreile ulkonäöllään, mutta kipuaa ykköspallille maussa. Testaa, jos et usko ja testaa varsinkin, jos uskot. Edellisenä päivänä keitetyt potut toimivat tässä hyvin, Hanna vinkkaa kirjassaan.

hannagullichsen_HR_kaisujouppi_B8A4130

Hanna kertoo MTV:lle, että curryn voi reseptissä korvata myös esimerkiksi juustokuminalla. Mausteita vaihtamalla samasta ruokalajista saa loihdittua seuraavalla kerralla kuin uuden. 

– Ne on pieniä juttuja, jotka tekevät ruoasta astetta parempaa. Paistettuja perunoita rakastavat kaikki, tai ainakin minä. Jos löytyy jääkaapista eilispäivän perunoita, niin se on juhlapäivä, Hanna nauraa.

Katso resepti: Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti

Lue myös: "Yli 30 vuotta meni, että tajusin" – tiedätkö, mitä pyttipannun nimi oikeasti tarkoittaa?

Lisää aiheesta:

Ainesosa, joka tekee tavallisesta pyttipannusta todellisen arkiruokahitin: "Unohdettiin turhaan 90-luvulle"Arkiruokahitti! Hannan helppoa kanapastaa on kokeiltava: "Jäätävän hyvää"Halpaa ruokaa: Tässä kolme edullista, mutta hyvää arkiruokaa – jopa alle euron annokseltaHannalta lyömätön jauhelihavinkki – nyt oiotaan arkiruoanlaitossa nerokkaalla tavalla: "Tänään lämmitimme valmistortilloja"Hannan himonuudeleissa on niin koukuttava kastike, että se vie ja sinä vikiset: "Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee..."Hanna vinkkaa itkettävän herkullisen pastan, joka on täydellinen arkiruoka: "Jäätävän hyvää"
RuokaMakuja
Hannan pyttipannu maustetaan currylla.Otava

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy