Mainos

Pirjolta mahtava juuresvinkki joulupöytään: "Itsekin hämmästyin, miten hyvä tästä tuli"

Kasvisekspertti Pirjo Toikkanen vinkkaa, miten joulupöytään saa tehtyä uudenlaisen juuresherkun.

Videolla huippukokki Filip Langhoff kertoo, mitä juureksia kannattaa nyt ostaa kaupasta!

Oletko jo kuullut juuripersiljasta? Ruokatoimittajana ja kasvisekspertti "Rouva Kasviksena" tunnettu Pirjo Toikkanen kertoi MTV:lle syksyllä, miksi tätä kotimaista juuresta kannattaisi nyt napata ostoskoriin. Pirjon mukaan juuripersilja alkaa nyt selkeästi nousta Suomessakin ihmisten tietoisuuteen. Ruotsissa juuresta on näkynyt jo pidempään reseptiikassa ja ”persiljerotia” suositellaan käytettävän muun muassa paahdettuna erilaisten ruokien lisukkeena tai pyreenä perunalla höystettynä.

– Moni sekoittaa juuripersiljan palsternakkaan tai piparjuureen. Palsternakka on kuitenkin juuripersiljaa isompi ja harteikkaampi. Palsternakka on myös pehmeämpi, piparjuuri puolestaan kova ja juuripersilja jää välimaastoon, Pirjo kuvaili syksyllä.

Juuripersiljasta herkullinen terriini

Heitimme kasvisekspertti Pirjolle aiemmin haasteen kehitellä juuripersiljasta joulupöytään sopivia ruokia. Rouva Kasvis tarttui haasteeseen ilomielin ja Pirjon keittiössä syntyikin muun muassa uudenlainen joululaatikko juuripersiljasta ja palsternakasta. Uudenlaisen joululaation lisäksi Pirjo loihti myös upean juuripersilja-porkkanaterriinin. 

– Olipa hyvä idea hyödyntää juuripersiljaa jouluruoissa. Varmistui ja vahvistui ajatus, että se on kyllä todella hyvä juures. Itsekin hämmästyin, miten hyvä tästä tuli, Pirjo kuvailee.

Terriinissä Pirjo yhdisti juuripersiljan porkkanan makean makumaailman kanssa

– Tässä juuripersiljan etu nousee esiin. Porkkana on makeaa ja juuripersilja tuo ryhdin ja rungon ruokaan. Siinä on ihan toisenlainen ja omanlaisensa maku.

Pirjon mukaan terriinin maku vain parani entisestään, kun se sai tekeytyä pari päivää jääkaapissa. Puolet terriinistä Pirjo laittoi pakastimeen joulua odottamaan.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja