Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juuripersilja-porkkanaterriini – Pirjon juuresherkku joulupöytään

Pirjo Toikkanen
Julkaistu 18.12.2020 09:09

MTV LIFESTYLE

Uusi juuresruoka joulupöytään! Pirjo Toikkasen juuripersija-porkkanaterriini on kaunis ja herkullinen ruokalaji ja sopii vaikka joulupöydän lisukkeeksi.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 500 g juuripersiljaa
  • 500 g porkkanaa
  • vettä, suolaa
  • appelsiininmehua, fenkolinsiemeniä
  • (pomeranssinkuorta, kokonaista kardemummaa)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl ranskankermaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • tuoretta persiljaa
  • 150 g juustoraastetta

Koristeeksi

  • persiljaa tai lehtikaalia

Valmistusohje

Juuripersilja-porkkanaterriini valmistuu näin:

  1. Kuori juuripersiljat ja porkkanat. Leikkaa juurekset terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä pitkittäin noin puolen sentin viipaleiksi.
  2. Keitä juuripersiljat ja porkkanat eri kattiloissa niukassa nestemäärässä. Lisää porkkaviipaleiden keitinveteen suolan lisäksi appelsiininmehua ja fenkolinsiemeniä. Juuripersiljalle voit lisätä keitinveteen suolan lisäksi kokonaisia glögimausteita, esim. kardemummaa ja pomeranssinkuorta. Keitä molempia noin 10 minuuttia ja valuta keitinvesi pois.
  • Vuoraa pitkäomainen leipävuoka leivinpaperilla ja voitele sisäpinta öljyllä.
  • Mausta ranskankerma suolalla, pippurilla, sitruunanmehulla ja persiljalla.
  • Lado vuokaan kerros porkkanaviipaleita, lisää ranskankermaseosta ja ripota kerros juustoraastetta. Lado seuraavaan kerrokseen juuripersiljaviipaleita, sitten ranskankermaseosta ja juustoraastetta. Jatka samaan tapaan. Vuorottele porkkanaa ja juuripersiljaa. Jätä päällimmäiseksi juuresviipaleita ja voitele pinta öljyllä.
  • Paista terriiniä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Siirrä jäähtymään. Voit lisätä jäähtymisvaiheessa vuokaan painoksi pitkittäin esim. maitotölkin.
  • Kumoa terriini vuoastaan ja poista leivinpaperi. Viipaloi terävällä veitsellä. Koristele persiljalla tai lehtikaalilla.
  • Resepti ja kuva: Pirjo Toikkanen, rouvakasvis.blogspot.com

    Lisää aiheesta:

    MasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiKokkisodan toisessa jaksossa kokataan Ville Haapasalon ja Antti Reinin kanssa – katso tästä molempien joukkueiden reseptit!Juuripersilja-palsternakkalaatikko – Pirjon ohje suussa sulavaan joululaatikkoonJuureslaatikkoJuurespannaripihvit paprikarenkaissaTeresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia
    JouluruokaJuureksetLisäkeruoatKasvisruoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Jouluruoka
    • 14.12.202409:46
      Kahvijälkiruoat

      Luumupitko

    • 14.12.202409:45
      Cocktail alkupalat

      Helpot joulun cocktailpalat

    • 10.12.202410:07
      Matjessilli

      Sillikaviaari

    • 09.12.202413:05
      Kala

      Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

    • 19.10.202115:40
      Joulukinkku

      Pähkinävoikuorrute kinkulle