Juuripersilja-porkkanaterriini – Pirjon juuresherkku joulupöytään

PC050746
Pirjo Toikkanen

Uusi juuresruoka joulupöytään! Pirjo Toikkasen juuripersija-porkkanaterriini on kaunis ja herkullinen ruokalaji ja sopii vaikka joulupöydän lisukkeeksi.

Ainekset

  • 500 g juuripersiljaa
  • 500 g porkkanaa
  • vettä, suolaa
  • appelsiininmehua, fenkolinsiemeniä
  • (pomeranssinkuorta, kokonaista kardemummaa)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl ranskankermaa
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • tuoretta persiljaa
  • 150 g juustoraastetta

Koristeeksi

  • persiljaa tai lehtikaalia

Valmistusohje

Juuripersilja-porkkanaterriini valmistuu näin:

  1. Kuori juuripersiljat ja porkkanat. Leikkaa juurekset terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä pitkittäin noin puolen sentin viipaleiksi.
  2. Keitä juuripersiljat ja porkkanat eri kattiloissa niukassa nestemäärässä. Lisää porkkaviipaleiden keitinveteen suolan lisäksi appelsiininmehua ja fenkolinsiemeniä. Juuripersiljalle voit lisätä keitinveteen suolan lisäksi kokonaisia glögimausteita, esim. kardemummaa ja pomeranssinkuorta. Keitä molempia noin 10 minuuttia ja valuta keitinvesi pois.
  3. Vuoraa pitkäomainen leipävuoka leivinpaperilla ja voitele sisäpinta öljyllä.
  4. Mausta ranskankerma suolalla, pippurilla, sitruunanmehulla ja persiljalla.
  5. Lado vuokaan kerros porkkanaviipaleita, lisää ranskankermaseosta ja ripota kerros juustoraastetta. Lado seuraavaan kerrokseen juuripersiljaviipaleita, sitten ranskankermaseosta ja juustoraastetta. Jatka samaan tapaan. Vuorottele porkkanaa ja juuripersiljaa. Jätä päällimmäiseksi juuresviipaleita ja voitele pinta öljyllä.
  6. Paista terriiniä 175-asteisessa uunissa tunnin ajan. Siirrä jäähtymään. Voit lisätä jäähtymisvaiheessa vuokaan painoksi pitkittäin esim. maitotölkin.
  7. Kumoa terriini vuoastaan ja poista leivinpaperi. Viipaloi terävällä veitsellä. Koristele persiljalla tai lehtikaalilla.

Resepti ja kuva: Pirjo Toikkanen, rouvakasvis.blogspot.com

Parhaat ruokaohjelmat