Pikaruokala otti käyttöön robotin, joka ei kaipaa unta tai taukoja: "Tekee parempia ranskalaisia"

Ravintola otti käyttöön robotin, joka ei kaipaa unta tai taukoja:"Tekee parempia ranskalaisia" 1:05 Ravintola otti käyttöön robotin, joka ei kaipaa unta tai taukoja:"Tekee parempia ranskalaisia"
Ravintola otti käyttöön robotin, joka ei kaipaa unta tai taukoja: "Tekee parempia ranskalaisia"

Pikaruokaketju White Castlessa työskentelee robotti, jonka vastuulla ranskanperunat ovat.

Vuonna 2020 pikaruokaketju White Castle päätti lisätä keittiöhenkilökuntaansa robotin. Chicagossa sijaitsevaan ravintolaan hankittiin Flippy-niminen laite. Ranskalaiset ovat sen vastuulla. 

– White Castle ajattelee, että robotti tekee parempia ranskalaisia, CNN vitsailee.

Osaa päivityksen myötä hoitaa vielä enemmän hommia

Vuonna 2021 Flippy on päivitetty: "Flippy kakkonen" on pienempi, minkä lisäksi se osaa tehdä vielä enemmän ihmiskokin hommia. Aiempi Flippy ei esimerkiksi osannut panna jäisiä ranskalaisia keittimeen – siihen tarvittiin ihminen. Katso näyte vuoden 2021 Flippyn työpäivästä yllä olevalta videolta!

CNN kuvasikin Flippy kakkosta "kuin uudeksi iPhoneksi"; se on vanhaan verrattuna pienempi ja tehokkaampi.

Ei häiriinny, ei kaipaa lomia, osaa tehdä kymmentä eri asiaa...

Toisin kuin ihmistyöntekijää, Flippyä ei voi häiritä. Se ei harhaudu hoitamaan toista hommaa ja unohda ranskalaisia öljyyn liian pitkäksi aikaa.

Ranskanperunoihin erikoistunut Flippy kykenee kokkaamaan kymmentä eri tuotetta, kertoo robotin valmistaneen Miso Roboticsin toimitusjohtaja Mike Bell. Robotti tunnistaa, mitä kokattavat asiat ovat, ja osaa siirrellä niitä kätevästi keittimestä metallisiin laareihin.

Yhtiö: Ei tarkoitus viedä ihmisten työpaikkoja

Halpatyövoimaa Flippy ei ole: se maksaa 3000 puntaa kuukaudessa. Toisaalta robotti tekee työtä kellon ympäri, eikä se tarvitse lomaa koskaan, Bell huomauttaa.

Yhtiö on vakuuttanut, ettei Flippyn tarkoitus ole viedä ihmisten töitä. Silti robotteja aiotaan asentaa ainakin kymmeneen ketjun 360 ravintolasta.

– Se on kuin mikä tahansa muukin sijoitus, joita teemme keittiössä: ne helpottavat töitä ja antavat mahdollisuuden palkata ajan myötä enemmän ihmisiä tekemään muita töitä, yhtiön edustaja vakuutti.

Katso myös: Näihin ei Flippykään pysty! Maailman kalleimmat ranskalaiset löytyvät New Yorkista:

Maailman kalleimmat ranskalaiset löytyvät New Yorkista 0:53

Lähde: CNN  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.