1:04

Pikaruokaketju Burger King lanseerasi hämmentävän uutuustuotteen – voi johtaa asiakkaita harhaan: "Vaikeuksia erottaa kumpi on kumpi"

Videolta pääset kurkistamaan McDonald'sin mainoskuvausten kulisseihin.

Pikaruokaketju Burger Kingin uutuustuote muistuttaa sekä maultaan että ulkonäöltään hämmästyttävän paljon ketjun klassikkotuotetta, Whopperia. 

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä maailmanlaajuinen pikaruokaketju Burger King lanseerasi Yhdysvalloissa uutuustuotteen, joka näyttää ja maistuu ketjun suosikkituotteelta, Whopperilta. Ainoastaan sillä erotuksella, että tämä uutuustuote ei sisällä lainkaan lihaa. Vaikka moni niin aluksi epäilikin, kyseessä ei ole aprillipila.

”Impossible Whopper” -nimeä kantavan vegaanihampurilaisen luvataan maistuvan yhtä hyvältä kuin lihaa sisältävänkin version. Lukuisat sokkotestit ovat osoittaneet, että tätä tuotetta voi todella olla vaikea erottaa tavallisesta naudanlihaa sisältävästä Whopperista.

– Tiimilläni, joka tuntee Whopperin läpikotaisin, oli vaikeuksia erottaa kumpi on kumpi, Burger Kingin markkinointipäällikkö Fernando Machado kertoo New York Timesille.

Hampurilaisen hinta lihaversiota korkeampi

Hampurilainen perustuu Kaliforniassa toimivan Impossible Foodin kasvisperäiseen lihan korvikkeeseen, joka jäljittelee lihaa niin ulkonäöltään kuin maultaan.

Vaikka Burger King on tarjonnut asiakkailleen kasvisvaihtoehtoja jo vuosia, tämä uutuustuote ei ole suunnattu pelkästään kasvissyöjille tai vegaaneille – myös lihansyöjät ovat halukkaita kokeilemaan sitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Uutuustuote saattaa jäljitellä tavallista Whopperia monella tapaa, mutta ei hinnaltaan: Impossible Whopper on noin dollarin tavallista naudanlihaversiota kalliimpi. Tämä johtuu ketjun mukaan pääasiassa siitä, että uusi kasvisperäinen tuote ei vielä pysty kilpailemaan hinnaltaan edullisten lihatuotteiden kanssa.

Ulkonäöltään ja maultaan lihaa muistuttavia hampurilaisia on päästy maistelemaan myös Suomessa. Helmikuussa uutisoimme suomalaisesta hampurilaisketju Bun2Bunista, joka korvasi lihan hampurilaisissaan kasvisperäisellä vaihtoehdolla menestyksekkäin tuloksin. Ketju nimittäin kolminkertaisti muutoksella myyntinsä. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja