Piia luuli syövänsä Oukki Doukki -salmiakin – kyseessä olikin kuivunut pökäle

oukkidoukki2
Piian syömä Oukki Doukki ei ollutkaan Oukki Doukki. Piia Linjamäki

Lattialle pyörähtänyt "Oukki Doukki" ei ollutkaan salmiakkimakeinen.

Piia Linjamäelle tapahtui arviointivirhe, jota hän ei ihan hetkessä tule unohtamaan.

– Jaan teille nyt aivan järkyn jutun, ja toivon julkaisullani teiltä syvää myötätuntoa, sekä jos mahdollista, samankaltaisen kokemuksen jakamista, Piia alusti tarinaansa Facebookin suositussa Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä.

"Viltin kätköistä pyörähti lattialle jotain kovaa ja pyöreää"

Piia kertoo tulleensa tavalliseen tapaan töistä kotiin ja käyttäneensä koiransa, Kikin ja Toivon, koirapuistossa. Pitkän ulkoilun jälkeen Piia päätti vielä siivota kotona, vaikka homma ei olisi huvittanutkaan. Hän imuroi ja järjesteli tavaroita ja lopuksi ravisteli vielä koirien sohvalla mytyssä olleen karvaviltin.

– Viltin kätköistä pyörähti lattialle jotain kovaa ja pyöreää. Menin lähemmäs ja tutkin. Ruskea väri ja soikea muoto viittasivat selkeästi Oukki Doukki -salmiakkiin, joka on vahvalla salmiakkipulverilla päällystetty imeskeltävä karkki. Ovat mun lempikarkkeja.

Piia epäili Kiki-koiransa napanneen Oukki Doukin salaa ja harmitteli asiaa, sillä koirat eivät saisi syödä sokeria. Sen enempää miettimättä Piia puhalsi salmiakkimakeisesta enimmät pölyt pois ja laittoi sen suuhun. Virhe.  

– Siinä silmänräpäyksessä mä tajusin, että se oli Kikin tai Toivon pieneksi kutistunut ja kuivunut pökäle.

Omenapiirakkaa ensiavuksi

Piia kertoo MTV Uutisille heittäneensä pökäleen välittömästi pönttöön, tai siis "huutosylkeneensä" sen sinne. Vaikka tapaus kuulostaakin suorastaan uskomattomalta, Piia vakuuttaa sen olevan totisinta totta.

– Olen tällainen taiteilijatyyppi, luontoihminen, mutta silti, tätä ei selitä mikään. Joten en yritäkään.

Piia ihmettelee itsekin, millainen idiootti laittaa suuhunsa mitään, mikä on pyörinyt koirien pedissä. Hän kertoo leiponeensa tiistaina sattuneen tapauksen jälkeen välittömästi omenapiirakan saadakseen pahan maun suusta pois ja muuta ajateltavaa.

Papanat ja herkut menneet muiltakin sekaisin

Facebook-ryhmän kommenteista päätellen Piia ei suinkaan ole ainoa, joka on erehtynyt syötävästä tuotteesta. Eräs kommentoija kertoo vahingossa syöneensä lemmikkihiirensä papanan, koska luuli sen olevan suklaata.

Keskusteluketjussa kerrottiin myös lattialle pudonneen "rusinan" paljastuneen verta täynnä olevaksi punkiksi ja "mustikan" pupun papanaksi.

Monen kommentoijan mielestä Piian erehdys olikin täysin ymmärrettävä.

–  Olisin tehny samoin. Kuka nyt herkkuja roskiin laittaa ja puhaltamalla pölyt pinnasta lähtee, ryhmässä muun muassa kommentoitiin.
 

Katso myös video: Näin valmistuvat Turkinpippurit

Näin valmistuvat Fazerin suositut Turkinpippurit 2:15
Näin valmistuvat Fazerin suositut Turkinpippurit tehtaalla. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!