Pihviä ei pidä koskaan tilata ravintolassa kypsänä – kolme hyvää syytä

pihvi
Pihvi on parasta, kun kypsyysaste on medium tai medium miinus. Shutterstock

Jos tilaat pihvisi ravintolassa kypsänä, olet Daily Meal -sivuston mukaan yksinkertaisesti paha, paha ihminen.

Daily Meal perustelee väitettään seuraavasti. 50 vuotta sitten oli ehkä ymmärrettävää, että ihmiset kypsensivät ruokansa liki palaneeksi välttääkseen mahdolliset taudit. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja makuaistisi olisi pitänyt kehittyä vuosikymmenien mukana. 

Ensinnäkin pihvi, joka on kypsyysasteeltaan medium miinus tai medium, maistuu paremmalta. Se on murea, mehukas ja maistuu oikeasti lihalta, eikä käristyneeltä jääkiekolta. Oikein kypsennettyä pihviä voit leikata vaikka voiveitsellä.

Toisekseen, jos pinkki liha heikotuttaa, mieti uudelleen. Jos vielä kutsut lihasnesteitä vereksi, lopeta. Ehkä tiedätkin, että kyseessä on oikeasti vain veden ja myoglobiiniksi kutsutun proteiinin sekoitus.

Kolmanneksi, jos olet ravintolassa, ja tilaat pihvin kypsänä, saat kyllästyneen huokaisun kokilta, mutta paljon muutakin. Kokki kaivaa sinulle luultavasti vanhimman, lähinnä pilalle menoa olevan pihvin, sillä et kuitenkaan tunnista liki palaneeksi kypsennetystä pihvistä sen heikkolaatuisuutta.

Lähde: Daily Meal

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.