Anthony Bourdain älähtää pahimmasta pihvinpaistomokasta: "Älä hitossa..."
Television matkailuohjelmista monelle suomalaisellekin tuttu kokki ja ruokakirjailija Anthony Bourdain paljastaa, miten paistetaan täydellinen pihvi.
Bourdainin mukaan ehdottomasti pahin virhe pihvinpaistossa on sorkkia pihviä heti paistamisen jälkeen.
– Älä hitossa koske siihen, Bourdain älähtää.
Bourdainin mielestä tästä virheestä ei muistuteta ihmisiä tarpeeksi paljon. Sääntö koskee erityisesti paksua pihviä, mutta pätee myös muihin lihoihin.
– Kyse on siitä maagisesta hetkestä, kun pihvi otetaan pois kuumalta pannulta. Pihvin täytyy antaa levätä esimerkiksi puisella leikkuulaudalla 5-7 minuuttia.
– Tässä vaiheessa, pysy erossa siitä. Älä koske siihen. Älä töki sitä, älä viipaloi sitä, älä katso sen sisälle.
Bourdain muistuttaa, että pihvi jatkaa kypsymistään huoneenlämmössä ja siitä muodostuu mehukkaampaa.
– Hyvän ja täydellisesti pilatun pihvin erottaa vain se pieni hetki, kun et tee mitään. Et yhtään mitään. Älä kääri sitä kelmuun, älä edes katso sitä. Anna pihvin vain olla. Jätä se rauhaan.
Lähde: Tech Insider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan