Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Anthony Bourdain älähtää pahimmasta pihvinpaistomokasta: "Älä hitossa..."

Annatko sinä pihvin levätä paistamisen jälkeen?
Annatko sinä pihvin levätä paistamisen jälkeen?Shutterstock
Julkaistu 06.01.2017 17:04

MTV LIFESTYLE

Television matkailuohjelmista monelle suomalaisellekin tuttu kokki ja ruokakirjailija Anthony Bourdain paljastaa, miten paistetaan täydellinen pihvi.

Bourdainin mukaan ehdottomasti pahin virhe pihvinpaistossa on sorkkia pihviä heti paistamisen jälkeen.

– Älä hitossa koske siihen, Bourdain älähtää.

Bourdainin mielestä tästä virheestä ei muistuteta ihmisiä tarpeeksi paljon. Sääntö koskee erityisesti paksua pihviä, mutta pätee myös muihin lihoihin.

–   Kyse on siitä maagisesta hetkestä, kun pihvi otetaan pois kuumalta pannulta. Pihvin täytyy antaa levätä esimerkiksi puisella leikkuulaudalla 5-7 minuuttia.

–  Tässä vaiheessa, pysy erossa siitä. Älä koske siihen. Älä töki sitä, älä viipaloi sitä, älä katso sen sisälle.

Bourdain muistuttaa, että pihvi jatkaa kypsymistään huoneenlämmössä ja siitä muodostuu mehukkaampaa.

–  Hyvän ja täydellisesti pilatun pihvin erottaa vain se pieni hetki, kun et tee mitään. Et yhtään mitään. Älä kääri sitä kelmuun, älä edes katso sitä. Anna pihvin vain olla. Jätä se rauhaan. 

Lähde: Tech Insider

Lisää aiheesta:

Fyysikko väittää: Tämä on paras tapa kypsentää pihviMaistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..." Huippukokki älähtää pahimmasta pihvinpaistomokasta: "Älä hitossa..."Kokki paljastaa yllättävän pihvinsyöntisäännön: "Suurin virhe, jonka ihmiset tekevät""Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsäVältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoon
Anthony BourdainMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Anthony Bourdain
  • 24.4.14:35
    Hollywood

    Hän näyttelee Anthony Bourdainia tulevassa elokuvassa

  • 23.08.201913:04
    Ruoka

    Maistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..."

  • 01.01.201900:16
    Maajussille morsian

    Maajussimorsianten yllätysrakkaus, laskiaispullakaaos suorassa lähetyksessä, Anthony Bourdainin kuolema – nämä viihdeuutiset kiinnostivat MTV Uutisten lukijoita eniten vuonna 2018

  • 26.12.201810:11
    Kuolleet

    Anthony Bourdain, Hanna-Riikka Siitonen, Avicii... – nämä viihdemaailman tähdet menetimme vuonna 2018

  • 10.09.201810:09
    Emmy

    Anthony Bourdainille postuumia tunnustusta – palkittiin usealla Emmy-palkinnolla