Oletko tullut ajatelleeksi tätä jäätelöpurkista? Jäätelötehtaan Sauli kertoo, miksi yleinen tapa jätskin ottamiseen ei välttämättä kannatakaan: "Harvalla on sellainen kotonaan"

Oletko tullut ajatelleeksi? Näin jäätelöpurkista kannattaakin ottaa jäätelöä – ei aina pelkkiä palloja 2:05 Oletko tullut ajatelleeksi? Näin jäätelöpurkista kannattaakin ottaa jäätelöä – ei aina pelkkiä palloja

Miksi pyöritellä aina jäätelöpalloja, kun jäätelöpurkista voi ottaa jätskiä muullakin tavalla? Videolla Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto näyttää kolme erilaista tapaa jäätelön annosteluun ja koristeluun.

Joskus jäätelöhimo yltyy niin kovaksi, että purkista ei jaksa kauhoa palloja, vaan jätskiä syödään suoraan lusikalla sen omasta pakkauksestaan. Pallojen pyörittelyn voi kotioloissa muutenkin unohtaa. Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto kertoo, että jäätelön annosteluun ja tarjoiluun on olemassa paremiakin tapoja.

– Jäätelöpallo on tietysti yksi tapa tehdä. Jos teet kotona, niin harvoin sinulla on vohvelitötteröä, eli teet palloja kulhoon. Pallojen lisäksi jäätelöstä pystyy kuitenkin tekemään helposti myös viipaleita tai kiekkoja, Sauli vinkkaa.

Pallojen hankaluus piilee Saulin mukaan siinä, että ihmisillä on kotonaan niin erilaisia ja erilaatuisia jäätelökauhoja.

– Jos haluaa oikeasti hyviä palloja, niin täytyisi olla sellainen jäätelökauha kuin jäätelökioskeissa on. Harvalla on sellainen kotonaan Kauha lämpenee sisältä vedessä ja siinä on oikeat kulmat, niin saa pallot kauniiksi. Harvemmilla on sellainen, koska ne maksavat.

Jos jäätelön sen sijaan pilkkoo purkista suoraan kiekoiksi tai viipaleiksi, pystyy helposti tekemään upeita jäätelöannoksia, eikä tarvitse miettiä, onko jäätelön koostumus sopivan sulanutta pallojen tekemistä varten.

– Kiekoista saa tehtyä vaikka jäätelökakun ja viipaleitakin voi laittaa kahden keksin väliin, Sauli vinkkaa.

Millaisia jäätelöannoksia saa tehtyä jäätelöpalloista, jäätelöviipaleista ja jäätelökiekoista? Miten täydellisen jäätelöpallon saa halutessaan pyöriteltyä myös kotona? Katso videolta vinkit!Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja