"Ruokakaksoset" Petra ja Noora Väänänen laittoivat klassisen meksikolaisruoan modernimpaan muotoon.
Chilaquiles on meksikolainen klassikkoruoka, joka valmistuu nopeasti ja näppärästi yhdellä pannulla.
– Yksinkertaisimmillaan se on nachoja, jotka pehmennetään salsakastikkeessa. Voi kuulostaa vähän hassulta, että miksi rapeista nachoista halutaan pehmeitä, mutta tämä on klassikkoruoka ympäri Meksikoa ja tätä syödään monin eri tavoin, Masterchef 2022 -voittaja Petra Väänänen kertoo.
Petra laati chilaquilesista, eli "meksikolaisesta pyttipannusta" siskonsa Noora Väänäsen kanssa Pauligin järjestämässä mediatilaisuudessa astetta modernimman version.
Moderni ei tarkoita kuitenkaan turhaa kikkailua, vaan raikkaita makuja.
Lue myös: Ruoka, jota suomalaiset nyt rakastavat: "Kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittua se jo lapsiperheissä on"
Avokadokreemiin jää himo
Chilaquilesin voi valmistaa joko punaiseen tai vihreään salsaan ja siinä voi hyödyntää myös esimerkiksi kuivahtaneet tortillat. Pyttärin voi kypsentää aivan pehmeäksi tai jättää hieman rapeammaksi.
Käytännössä samoista aineksista voisi valmistaa myös suomalaisillekin tutun nachopellin.