Petran ja Nooran "meksikolainen pyttipannu" on kuin astetta parempi nachopelti – testaa helppo ohje!

Näin valmistat tortillamunakkaan – helppo syödä käsin 2:42 Näin valmistat tortillamunakkaan – helppo syödä käsin
KATSO MYÖS: Näin valmistat tortillamunakkaan – helppo syödä käsin.

"Ruokakaksoset" Petra ja Noora Väänänen laittoivat klassisen meksikolaisruoan modernimpaan muotoon.

Chilaquiles on meksikolainen klassikkoruoka, joka valmistuu nopeasti ja näppärästi yhdellä pannulla.

– Yksinkertaisimmillaan se on nachoja, jotka pehmennetään salsakastikkeessa. Voi kuulostaa vähän hassulta, että miksi rapeista nachoista halutaan pehmeitä, mutta tämä on klassikkoruoka ympäri Meksikoa ja tätä syödään monin eri tavoin, Masterchef 2022 -voittaja Petra Väänänen kertoo.

Petra laati chilaquilesista, eli "meksikolaisesta pyttipannusta" siskonsa Noora Väänäsen kanssa Pauligin järjestämässä mediatilaisuudessa astetta modernimman version.

Moderni ei tarkoita kuitenkaan turhaa kikkailua, vaan raikkaita makuja.

Avokadokreemiin jää himo

Chilaquilesin voi valmistaa joko punaiseen tai vihreään salsaan ja siinä voi hyödyntää myös esimerkiksi kuivahtaneet tortillat. Pyttärin voi kypsentää aivan pehmeäksi tai jättää hieman rapeammaksi.

Käytännössä samoista aineksista voisi valmistaa myös suomalaisillekin tutun nachopellin.

Väänäsen siskosten versiossa koko annoksen kruunaa raikas avokadokreemi, johon jää taatusti himo. Ylijäänyt kreemi tuleekin taatusti dippailtua parempiin suihin nachojen kera.

Ohjeessa kreemi valmistetaan tehosekoittimen avulla, mutta sen voi soseuttaa myös esimerkiksi sauvasekoittimella, morttelissa tai ihan vain haarukalla käsivoimin.

Noora Väänänen vinkkaa, että jos pitää tulisemmasta, ainesten joukkoon voi nakata myös muutaman jalapenoviipaleen.

Katso myös: Näin teet ylijääneistä tortilloista nachoja

Näin teet ylijääneistä tortilloista nachoja 0:56
Ylijääneistä tortilloista voi nopeasti loihtia herkullisia nachoja.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!