Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Petran ja Nooran "meksikolainen pyttipannu" on kuin astetta parempi nachopelti – testaa helppo ohje!

2:42Näin valmistat tortillamunakkaan – helppo syödä käsinKATSO MYÖS: Näin valmistat tortillamunakkaan – helppo syödä käsin.
Julkaistu 23.03.2023 19:02

Emmi Niiniaho

"Ruokakaksoset" Petra ja Noora Väänänen laittoivat klassisen meksikolaisruoan modernimpaan muotoon.

Chilaquiles on meksikolainen klassikkoruoka, joka valmistuu nopeasti ja näppärästi yhdellä pannulla.

– Yksinkertaisimmillaan se on nachoja, jotka pehmennetään salsakastikkeessa. Voi kuulostaa vähän hassulta, että miksi rapeista nachoista halutaan pehmeitä, mutta tämä on klassikkoruoka ympäri Meksikoa ja tätä syödään monin eri tavoin, Masterchef 2022 -voittaja Petra Väänänen kertoo.

Petra laati chilaquilesista, eli "meksikolaisesta pyttipannusta" siskonsa Noora Väänäsen kanssa Pauligin järjestämässä mediatilaisuudessa astetta modernimman version.

Moderni ei tarkoita kuitenkaan turhaa kikkailua, vaan raikkaita makuja.

Lue myös: Ruoka, jota suomalaiset nyt rakastavat: "Kuin uusi makaronilaatikko – niin suosittua se jo lapsiperheissä on"

Avokadokreemiin jää himo

Chilaquilesin voi valmistaa joko punaiseen tai vihreään salsaan ja siinä voi hyödyntää myös esimerkiksi kuivahtaneet tortillat. Pyttärin voi kypsentää aivan pehmeäksi tai jättää hieman rapeammaksi.

Käytännössä samoista aineksista voisi valmistaa myös suomalaisillekin tutun nachopellin.

chilaquilesChilaquiles, kuten perinteinen suomalainenkin pyttipannu, saa näyttää melko ronskilta.MTV Uutiset

Väänäsen siskosten versiossa koko annoksen kruunaa raikas avokadokreemi, johon jää taatusti himo. Ylijäänyt kreemi tuleekin taatusti dippailtua parempiin suihin nachojen kera.

Ohjeessa kreemi valmistetaan tehosekoittimen avulla, mutta sen voi soseuttaa myös esimerkiksi sauvasekoittimella, morttelissa tai ihan vain haarukalla käsivoimin.

Noora Väänänen vinkkaa, että jos pitää tulisemmasta, ainesten joukkoon voi nakata myös muutaman jalapenoviipaleen.

Ota chilaquilesin resepti talteen täältä!

Lue myös: MTV:n makutestissä 9 erilaista vehnätortillaa – suosikit löytyivät: "Ihan yllätyin, että näissä on oikeasti jotain eroa"

Lue myös: Näin tortillaletuille kannattaisikin tehdä ennen syömistä – texmex-vinkit, joita et ehkä tiennyt

Katso myös: Näin teet ylijääneistä tortilloista nachoja

0:56Näin teet ylijääneistä tortilloista nachojaYlijääneistä tortilloista voi nopeasti loihtia herkullisia nachoja.

Lisää aiheesta:

Petteri vinkkaa mahtavan jauhelihatäytteen tortilloille: Testaa mausteinen pötkylä!Todelliset himohitit: Näihin resepteihin ja ruokanikseihin rakastuimme tänä vuonnaElinan kuuma nachodippi yllättää – "Aloin miettiä, voisiko tätä kokkaushommaa tehdä vähän helpommin"Kolme kikkaa, jotka jokaisen tortilloista tykkäävän pitää tietääNäin tortillaletuille kannattaisikin tehdä ennen syömistä – texmex-vinkit testiin!Syöthän jo? Halpa raaka-aine, jota kannattaa juuri nyt ehdottomasti ostaa: Helppo tapa tehdä "kermaisen pehmeää"
RuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!