3 rkl jalapeno-relissikastiketta (esimerkiksi Santa Maria Green Jalapeño Relish)
1 kpl kypsä avokado
puolikas ruukku korianteria
puolikkaan limen mehu
tilkka vettä
suolaa
mustapippuria
Pohja
iso kourallinen tortillasipsejä
100 g chunky salsaa
kourallinen mozzarellajuustoraastetta
noin 50 g punasipulia
215 g tahnaa paistetuista pavuista (esimerkiksi Santa Maria Refried Beans)
Tarjoiluun
korianteria, silputtuna
2 rkl ranskankermaa
puolikas lime viipaloituna
Valmistusohje
Aloita valmistamalla avokadokreemi. Viipaloi avokado. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Mausta tarvittaessa.
Pohja: Leikkaa punasipuli viipaleiksi. Lisää pannulle ensin salsakastike, sitten muutama iso kourallinen tortillasipsejä ja tilkka vettä. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes nachot pehmenevät. Lisää joukkoon juustoraaste, punasipuli ja pavut.
Kuumenna ja sekoita. Mausta Chilaquiles limen mehulla. Tarjoile avokadokreemin, korianterin ja ranskankerman kera.
MasterChef 2002 -voittaja Petra Väänäsen ja kulinaristi Noora Väänäsen laatima "meksikolainen pyttipannu" sopii niin aamiaiseksi kuin iltapalaksikin. Lisukkeena voi tarjota tilanteen mukaan esimerkiksi kananmunaa tai tortillasipsejä.