Peten viiden tonnin nerokas sijoitus muuttui lähes 50 000 euron pesämunaksi – 28-vuotias poika sai käsirahan asuntoon viskipulloilla: "On uskomatonta, että saimme näin hyvän summan"

7:10 Suomalainen viski matkalla maineeseen

Brittimiehen syntymäpäivälahjaksi saadut 28 viskipulloa myytiin huutokaupassa lähes 50 000 euron hinnalla. 

Videolla keskustelua suomalaisen viskin menestyspotentiaalista vuodelta 2018.

Maanantaina uutisoitiin Ison-Britannian Tauntonissa asuvasta Matthew Robsonista 28, joka on saanut syntymästään saakka saman syntymäpäivälahjan isältään: 18-vuotiaan viskipullon. Kun Matthew syntyi vuonna 1992, perinne alkoi isän ostamalla vuoden 1974 Macallan single malt -viskillä. Siitä lähtien Matthew on saanut joka vuosi uuden, 18-vuotiaan viskin.

Matthewn isä Pete on käyttänyt viskeihin 28 vuoden aikana noin 5000 puntaa eli yli 5500 euroa. Sijoitus oli kuitenkin erittäin kannattava, sillä vuosien varrella arvoaan kasvattanut viskikokoelma päätyi huutokaupattavaksi ja myytiin nopeasti. Kokoelman pohjahinnaksi asetettiin Mark Littler -huutokaupassa 40 000 puntaa eli noin 45 000 euroa.

Keskiviikkona viskinvälitysfirmasta kerrottiin MTV:lle, että kokoelma on mennyt kaupaksi kansainväliselle ostajalle. 

– Kokoelma myytiin 44 000 punnan eli yli 48 000 euron hintaan. Matthew hyväksyi tarjouksen, ostaja allekirjoitti sopimuksen ja koko summa on jo maksettu. Olemme järjestäneet kuriirin hakemaan pullot ja uusi omistaja saa ne itselleen viikon loppuun mennessä, viskinvälitysyrityksen omistaja Mark Littler kertoo henkilökohtaisesti MTV:lle.

Littlerin mukaan kokoelma herätti kiinnostusta kansainvälisesti ja potentiaalisia ostajia olisi löytynyt niin Singaporesta, Hong Kongista, New Yorkista, Lontoosta, Berliinistä kuin Italiastakin. Lopullisen ostajan kotimaata ei kuitenkaan paljasteta julkisuuteen. 

Matthewn Macallan-viskikokoelma on todella arvokas, koska se on poikkeuksellisen laaja ja jokainen pullo sekä pakkaus koskematon.

– Sain joka vuosi pullon lahjaksi ja ajattelin, että se oli vähän omituista, koska olin liian nuori juomaan alkoholia. Sain tiukan ohjeen olla avaamatta pulloja ikinä ja onnistuin siinä, Matthew kertoi aiemmin BBC:lle. 

Matthewn tarkoituksena on käyttää viskipulloista saadut rahat käsirahana omaa asuntoa varten. Nyt nuori mies onnistuikin saamaan lähes 50 000 euron pesämunan asuntoa varten. Viskinvälitysfirman Mark Littler kertoo olevansa onnellinen Matthewn puolesta.

– Jaksan aina yllättyä siitä, miten vahvat markkinat Macallan-viskeillä on. On uskomatonta, että saimme näin hyvän summan Matthew'lle ja minusta on hienoa ajatella, miten tämä raha auttaa Matthew'ta perheineen rakentamaan tulevaisuutta.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja