Matthew, 28, on saanut joka vuosi isältään saman syntymäpäivälahjan tiukan "ei saa avata" -kiellon kera – nyt odotus palkitaan ruhtinaallisesti

2:00 Rajamäellä voi sukeltaa viinanvalmistuksen värikkääseen historiaan

Brittimiehen syntymäpäivälahjaksi isältään saamat viskipullot ovat vuosien varrella kasvattaneet arvoaan merkittävästi, kertoo BBC.

Videolla: Pieni museokierros, joka vie viinamuseoon Rajamäelle.

Ison-Britannian Tauntonissa asuva Matthew Robson, 28, on saanut syntymästään saakka saman syntymäpäivälahjan isältään: 18-vuotiaan viskipullon. Kun Matthew syntyi vuonna 1992, perinne alkoi isän ostamalla vuoden 1974 Macallan single malt -viskillä. Siitä lähtien Matthew on saanut joka vuosi uuden, 18-vuotiaan viskin.

Matthewn isä Pete on käyttänyt viskeihin 28 vuoden aikana noin 5000 puntaa eli yli 5500 euroa. Vuosittainen sijoitus kuitenkin kannatti, sillä nyt pullojen arvo on yli 40 000 puntaa eli lähes 45 000 euroa.Matthewn mukaan viskipullot eivät aikanaan tuntuneet kaikista parhaimmalta lahjalta nuorelle pojalle. Nyt pullojen mukana tullut tiukka “ei saa avata” -kielto kuitenkin palkitsee nuoren miehen. 

– Sain joka vuosi pullon lahjaksi ja ajattelin, että se oli vähän omituista, koska olin liian nuori juomaan alkoholia. Sain tiukan ohjeen olla avaamatta pulloja ikinä ja onnistuin siinä, Matthew kertoo BBC:lle. 

Skotlannista kotoisin oleva Matthewn isä Pete kertoi BBC:lle lahjansa ideasta.

– Ajattelin, että olisi mielenkiintoista ostaa joka vuosi 18-vuotiasta viskiä, kunnes Matthew täyttää 18 ja hänellä olisi 18 pulloa viskiä. Se ei ollut ollut ainoa lahja, jonka hän meiltä sai. 

Perinne on kuitenkin jatkunut Matthewn 18-vuotispäivän jälkeenkin ja pulloja on kertynyt jo 28 kappaletta.

Viskeistä tulikin pesämuna asuntoa varten

Macallan-viskeistä on tullut keräilypulloja ja nyt Matthew on laittanut kokoelmansa myyntiin. Nuoren miehen toiveena on käyttää viskeistä saadut rahat asunnon käsirahana. Viskit ovat myynnissä tunnetulla juomavälittäjällä, joka kuvailee Matthewn kokoelmaa täydelliseksi setiksi. 

– Macallanin arvo on noussut massiivisesti viimeisen 5–10 vuoden aikana. Näin laaja kokoelma pulloja on todellinen myyntivaltti, viskivälittäjä Mark Littler kommentoi.

Matthewn 40 000 punnan viskikokoelmalle on jo ollut kiinnostusta ja potentiaaliset ostajat saattavat löytyä New Yorkista tai Aasiasta. 

Lähde: BBC

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja