Pestopasta, jota et osannut kuvitellakaan – kotitalousopettaja Arjan helppo resepti yllättää totaalisesti

Kaurapesto
Kaurapesto on vaihtoehto perinteiselle italialaiselle klassikkokastikkeelle. MTV

Voimakaurajauheesta ja kauraöljystä valmistettu pesto on vaihtoehto perinteiselle pinjansiemenistä ja oliiviöljystä tehdylle pestolle, vinkkaa Kaura-kirjan juuri julkaissut kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laine. 

Perinteinen italialainen pestokastike maistuu suomalaisillekin erityisesti pastan kaverina. Pestoa saa ostettua kaupasta valmiina purkissa, mutta itse tehtyä kalssikkokastike on tietysti aina parempaa. 

Perinteinen italialainen pesto valmistetaan muun muassa basilikasta, oliiviöljystä ja pinjansiemenistä. Kastiketta voi kuitenkin  tehdä myös suomalaisena versiona ja vaihtaa muutama pääraaka-aineista kotimaisiin.

Kotitalousopettaja ja yrittäjä Arja Elina Laineen tuoreessa Kaura-kirjassa (Readme 2020) vinkataan maukkaan peston resepti, jossa pinjansiemenet ja oliiviöljy korvataan kaurajauheella sekä kauraöljyllä. Peston loistava maku yllättää totaalisesti.  Arja kertoo, että juuri kaurapesto on yksi hänen suosikkiresepteistään uunituoreessa Kaura-teoksessa.

– Valitse pestoon paksulehtisiä yrttejä, esimerkiksi basilikaa, minttua ja viinisuolaheinää. Viimeksi mainitut rakastavat kaurapestoa, Arja vinkkaa.

***

Testaa myös perinteinen versio pestosta:

1:20

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja