Mainos

Perheenäiti Lisa vaihtoi haarukan syömäpuikkoihin – omituisella kokeilulla yllättävä lopputulos

Jos haluat karistaa muutaman ylimääräisen kilon ruokavaliota muuttamatta, haarukan vaihtaminen syömäpuikkoihin saattaa olla sinun juttusi.

Ohion osavaltionyliopiston tekemän tutkimuksen mukaan ruoasta nauttii enemmän, kun sen pistelee suuhunsa perinteisten aterimien sijaan syömäpuikoilla.

Mallinakin tunnettu kahden lapsen äiti Lisa Snowdon, 38, päätti kokeilla, pitävätkö väitteet syömäpuikkojen hyödyllisyydestä paikkansa. Nainen vaihtoi haarukan kolmen päivän ajaksi puikkoihin ja yllättyi, kuinka haastavaksi kokeilu loppupeleissä oikein muodostui.

– Joka ikisen aterian syöminen puikoilla oli vaikeaa, perheenäiti kommentoi. 

– Se saattaa toimia jollekin, jolla on aikaa istua alas ja käyttää paljon aikaa aterioiden syömiseen. Tämä ei ole vaihtoehto kiireisille äideille, Snowdon lisää.

Ruokailusta tuli enemmän nautinto 

Haasteista huolimatta puikoilla syömisestä oli naisen elämään myös positiivisia puolia.

Vaikka puikkojen käyttäminen ei estänyt naista napostelemasta tai syömästä aterioita loppuun, se auttoi häntä keskittymään jokaiseen suupalaan. Syömäpuikkojen avulla ruoasta tuli yhä enemmän elämys.

– Söin jopa Oreo-keksit puikoilla. Se teki siitä hauskaa, ja kun syömiseen kului hieman enemmän aikaa, nautin kekseistä enemmän, Snowdon kertoo.

Snowdon huomasi myös, kuinka suuri merkitys ruokailuun käytetyllä ajalla on kylläisyyden tunteelle. Hän tuli nopeammin täyteen, kun ruoka päätyi hänen suuhun tavallista hitaammin.

– Jos olen nälkäinen ja käytän haarukkaa, lapioin ruokaa suuhuni. Syömäpuikoilla ruokailu kestää kauemmin ja huijaa minua syömästä vähemmän, Snowdon kertoo.

Vaikka puikoilla syöminen auttoikin naista nauttimaan ruoasta enemmän ja kiinnittämään huomiota annoskokoihin, hän kertoo palavaansa enemmän kuin mielellään tavalliseen haarukkaan. Siitäkin huolimatta, että puikot olisivat voineet hyvinkin auttaa häntä pääsemään eroon talven aikana kertyneistä kiloista.

Lähde: TheSun

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja