Tina, 39, on syönyt kolme vuotta pelkkiä hedelmiä – rajoittavalla ruokavaliolla hurjat seuraukset

hedelmät, nainen
Pelkkiin hedelmiin siirtynyt nainen kertoo, ettei aio enää koskaan palata vanhaan ruokavalioon. Shutterstock

Pelkistä hedelmistä koostuvalla ruokavaliolla on naisen mukaan ollut merkittäviä seurauksia niin fyysiselle kuin henkiselle hyvinvoinnille.

Sisustusarkkitehtina työskentelevä Tina Stoklosa kokeili ensimmäistä kertaa pelkistä hedelmistä koostuvaa dieettiä joulukuussa 2013. Puolalaisnainen huomasi dieetillä olevan positiivisia vaikutuksia niin jaksamiselle kuin ihon kunnolle, mutta vielä tässä vaiheessa nainen koki ruokavalion liian hankalaksi noudattaa.

Kaikki muuttui kolme vuotta sitten Stoklosan muutettua Balille. Eksoottisten hedelmien runsaus sai naisen siirtymään kokonaan fruitaristiksi, eikä hän kertomansa mukaan aio koskaan enää palata normaaliin ruokavalioon.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Stoklosan ja hänen miesystävänsä ruokavalio koostuu nykyisin pelkistä hedelmistä, joita he pistelevät poskeensa päivittäin 2000–4000 kilokalorin edestä. Janonsa he sammuttava kookosvedellä.

Pariskunta ei ole pessyt hampaitaan kahteen vuoteen

Rajoittavalla ruokavaliolla on ollut yllättäviä seurauksia niin henkisen kuin fyysisen hyvinvoinnin kannalta.

Stoklosa ja hänen puolisonsa kertovat, että hedelmien kuitupitoisuuden vuoksi heidän ei ole tarvinnut pestä hampaitaan kahteen vuoteen, sillä hedelmät toimivat luonnollisina hammasharjoina. 

Uudella ruokavaliolla on ollut positiivisia vaikutuksia myös vyötärölinjoja ajatellen. Tina kertoo olleensa ylipainoinen koko aikuisikänsä, kunnes uusi ruokavalio sai hänen painonsa putoamaan yli 30 kiloa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Hyötyjä ovat painonpudotus ja se, että voit syödä päivittäin rajattoman määrän hedelmiä. Se on parantanut myös unenlaatua ja antanut valtavasti energiaa, Stoklosa kertoo.

Näiden hyötyjen lisäksi nainen kertoo ruokavalion niin mielenterveys- kuin ruoansulatusongelmien kanssa. Hyvää tekevät hedelmät auttavatkin naisen mukaan säästämään samalla myös lääke- ja kosmetiikkakustannuksissa.

– Jos voisin pyytää sinua tekemään yhden muutoksen, kehottaisin syömään hedelmiä aamupalaksi. Jo sen avulla on mahdollista parantaa oloa. 

Lähde: The Sun  

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja