Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan
Julkaistu
Keittiömestari Pekka Terävä vinkkasi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten tehdään maukasta punajuurikeittoa. Kokeile kotona!
Ainekset
- 1 kg punajuuria pestynä
- 2 kpl shalottisipulia
- 2 kynttä valkosipulia
- 100 g savukylkeä
- 2 oksaa rosmariinia
- 5 oksaa timjamia
- 2 oksaa salviaa
- 6 dl maitoa
- 4 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- Tarjoiluun
- Paahdettuja pinjansiemeniä
- Oliiviöljyä
- Vuohenjuustoa
Valmistusohje
Punajuurikeitto valmistuu näin:
- Paahda pestyt punajuuret suolapedillä 200-asteisessa uunissa 40-60 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
- Jätä kypsät punajuuret huoneenlämpöön ja anna jäähtyä. Kuori ja pilko.
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota kattilassa öljyn kanssa kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
- Lisää pilkotut punajuuret, maito ja kerma kattilaan.
- Laita yrtit ja savukylki maustepussiin ja lisää keittopohjaan.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Poista maustepussi.
- Soseuta keitto, kunnes siinä on silkkinen suutuntuma ja mausta lopuksi suolalla, sitruunamehulla ja voilla
- Tarjoile keitto paahdettujen pinjansiementen, oliiviöljyn ja vuohenjuuston kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan