Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punajuurikeitto Pekka Terävän tapaan

Shutterstock
Julkaistu 08.09.2021 08:10

MTV LIFESTYLE

Keittiömestari Pekka Terävä vinkkasi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten tehdään maukasta punajuurikeittoa. Kokeile kotona!

Ainekset

  • 1 kg punajuuria pestynä
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 2 kynttä valkosipulia
  • 100 g savukylkeä
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 5 oksaa timjamia
  • 2 oksaa salviaa
  • 6 dl maitoa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • Tarjoiluun
  • Paahdettuja pinjansiemeniä
  • Oliiviöljyä
  • Vuohenjuustoa

Valmistusohje

Punajuurikeitto valmistuu näin:

  1. Paahda pestyt punajuuret suolapedillä 200-asteisessa uunissa 40-60 minuuttia, kunnes ne ovat täysin kypsiä.
  2. Jätä kypsät punajuuret huoneenlämpöön ja anna jäähtyä. Kuori ja pilko.
  3. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, kuullota kattilassa öljyn kanssa kunnes ne ovat täysin pehmeitä.
  4. Lisää pilkotut punajuuret, maito ja kerma kattilaan.
  5. Laita yrtit ja savukylki maustepussiin ja lisää keittopohjaan.
  6. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Poista maustepussi.
  7. Soseuta keitto, kunnes siinä on silkkinen suutuntuma ja mausta lopuksi suolalla, sitruunamehulla ja voilla
  • Tarjoile keitto paahdettujen pinjansiementen, oliiviöljyn ja vuohenjuuston kanssa.
  • Lisää aiheesta:

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisottoParas makkarakeitto Kari Aihisen tapaanMakujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeittoValkosipulinen punajuurikeittoViinin kera haudutettua poronpotkaaPunaiset kalkkunapyörykät
    Viiden jälkeenPunajuurikeittoJuureksetPekka TeräväPääruoatKeitot

    Tuoreimmat aiheesta

    Viiden jälkeen
    • 15.10.09:44
      Alkupala

      Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

    • 18.6.14:31
      Juomat

      Perinteinen sangria ja alkoholiton kuohuviinisangria

    • 18.6.11:57
      Mansikkakakku

      Pistaasi-mansikkajuustokakku

    • 30.5.14:48
      Lammasvartaat

      Lammaskofta & feta-jogurttikastike

    • 7.5.14:24
      Tartar

      Pasi ja Sami Kurosen naudanlihatartar