Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paulin nerokasta keittoa ylistetään: "Saattaa vaikuttaa tylsältä, mutta usko meitä..."

Paul Bertollin kukkakaalikeitto on maukas ja kermainen, vaikka se ei sisällä lainkaan kermaa.
Paul Bertollin kukkakaalikeitto on maukas ja kermainen, vaikka se ei sisällä lainkaan kermaa. Shutterstock
Julkaistu 16.02.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Huippukokki Paul Bertollin nerokas kukkakaalikeitto on hämmästyttävän yksinkertainen valmistaa, mutta sitäkin herkullisempi. 

Kun Food52-ruokasivuston Genius Recipes -kolumnisti Kristen Miglore sai Paul Bertollin kukkakaalikeittoreseptin alun perin käsiinsä vuonna 2011, hän oli epäileväinen. Miten kukkakaalista, sipulista ja vedestä voisi muka saada maukasta keittoa?

Kristenin ennakko-oletukset osoittautuivat kuitenkin vääriksi. Sipulien hidas kuullotaminen oliiviöljyssä luo keitolle täydellisen pohjan. Kun mukaan hautumaan heitetään vielä kukkakaalia, seos muuttuu pikku hiljaa täydellisen pehmeäksi ja kasvisten makeus korostuu. Hiljalleen keiton sekaan lisätään myös vettä. Tässä vaiheessa monen tekisi mieli heittää ainesten joukkoon hieman kermaa, mutta se ei kannata. Usko tai älä, pelkkä vesi riittää tässä tapauksessa. Edes voita ei tarvita.

Lopuksi ainekset surautetaan vielä tehosekoittimessa pehmeäksi keitoksi.

– Tämä keitto saattaa vaikuttaa tylsältä, mutta usko meitä. Paul Bertolli, joka johti Chez Panisse ja Oliveto -ravintoloita yli 20 vuoden ajan tietää kyllä, miten tehdään vihanneksista parasta mahdollista ruokaa. 

Katso resepti: Paul Bertollin kukkakaalikeitto

Lähde: Food52

***

Testaa myös ylistetty Lyonin kana:

2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka

Lisää aiheesta:

Haluatko makkarasta parasta mahdollista? Tee näin ennen paistoa: "Kuulostaa oudolta, mutta toimii"Ruokatoimittaja testasi älyttömän suositun keiton – valmistaminen aloitetaan mikrossa: "Nyt ymmärrän sen suosion"Jamie Oliverin megahelppoa ruokaa ylistetään: "Luultavasti kaikkien aikojen paras kanaresepti"Tämän raaka-aineen sinäkin olet luultavasti heittänyt roskiin, vaikka se olisi täydellinen ruoanlaittoon: "Parantaa makua huomattavasti"Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Tee makkaroille aina näin ennen paistamista – maku paranee entisestään: "Kuulostaa oudolta, mutta toimii"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:22
    Japani

    Sushiakin suositumpaa! Japanin omaa "karjalanpiirakkaa" saa Suomestakin

  • 15:14
    Ravitsemus

    Kasvisten hinta puhuttaa: Voiko pienituloinen syödä terveellisesti?

  • 09:28
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat kananugetit testissä – selvä voittaja löytyi

  • Eilen17:26
    Leipä

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • Eilen14:25
    Kasvisruokavalio

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla