Paulin nerokasta keittoa ylistetään: "Saattaa vaikuttaa tylsältä, mutta usko meitä..."

kukkakaalikeitto keitto kukkakaali
Paul Bertollin kukkakaalikeitto on maukas ja kermainen, vaikka se ei sisällä lainkaan kermaa. Shutterstock

Huippukokki Paul Bertollin nerokas kukkakaalikeitto on hämmästyttävän yksinkertainen valmistaa, mutta sitäkin herkullisempi. 

Kun Food52-ruokasivuston Genius Recipes -kolumnisti Kristen Miglore sai Paul Bertollin kukkakaalikeittoreseptin alun perin käsiinsä vuonna 2011, hän oli epäileväinen. Miten kukkakaalista, sipulista ja vedestä voisi muka saada maukasta keittoa?

Kristenin ennakko-oletukset osoittautuivat kuitenkin vääriksi. Sipulien hidas kuullotaminen oliiviöljyssä luo keitolle täydellisen pohjan. Kun mukaan hautumaan heitetään vielä kukkakaalia, seos muuttuu pikku hiljaa täydellisen pehmeäksi ja kasvisten makeus korostuu. Hiljalleen keiton sekaan lisätään myös vettä. Tässä vaiheessa monen tekisi mieli heittää ainesten joukkoon hieman kermaa, mutta se ei kannata. Usko tai älä, pelkkä vesi riittää tässä tapauksessa. Edes voita ei tarvita.

Lopuksi ainekset surautetaan vielä tehosekoittimessa pehmeäksi keitoksi.

– Tämä keitto saattaa vaikuttaa tylsältä, mutta usko meitä. Paul Bertolli, joka johti Chez Panisse ja Oliveto -ravintoloita yli 20 vuoden ajan tietää kyllä, miten tehdään vihanneksista parasta mahdollista ruokaa. 

Lähde: Food52

***

Testaa myös ylistetty Lyonin kana:

Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka 2:08

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.