Mainos

Pasta, jossa on minimaalisen vähän kaloreita ja huikeat ravintoarvot – tee itse kotona!

Niin kutsuttu zucchini-pasta on erikoisuus, johon olet saattanut törmätä ruokablogeissa tai ruokalehtien sivuilla. Zucchini-pasta on mainio vaihtoehto tavalliselle pastalle, sillä se ei sisällä nimeksikään kaloreita ja maistuu hyvältä.

Zucchini-pasta tarkoittaa käytännössä pastaa, joka on tehty kesäkurpitsasta. Yllättävää kyllä, kesäkurpitsapastasta saa todella maukasta muutamalla helpolla kokkausvinkillä.

1. Kesäkurpitsanuudelit

Käytä tavallisen raastimen suurinta tai toiseksi suurinta aukkoa. Raasta kesäkurpitsasta mahdollisimman pitkiä, nuudelimaisia nauhoja.

2. Zucchini-tagliatelle

Leikkaa kesäkurpitsa halki pituussuunnassa. Käytä apunasi tavallista kuorimaveistä, ja viillä kesäkurpitsan sisäpinnasta ylhäältä alas ohuita tagliatellea muistuttavia nauhoja. 

3. Kuorilla tai ilman

Jos haluat, että zucchininauhat muistuttavat enemmän oikeaa pastaa, kuori kesäkurpitsat ennen raastamista. Näin zucchini-pastasta tulee vaaleaa ja pastamaista.

4. Raakana tai keitettynä

Voit nauttia zucchini-pastaa sellaisenaan heti raastamisen jälkeen tavallisen pastakastikkeen tai salaatin kanssa, tai sitten voit keittää sen nopeasti lämmintä ruokaa varten. Kesäkurpitsassa on jo itsessään paljon vettä, joten jos keität pastan, kuivaa ne keittämisen jälkeen. Laita keitetty pasta siivilään ja anna valua noin viisitoista minuuttia. Purista niitä vielä valumisen jälkeen hellästi talouspaperilla. Mausta keitinvesi tavalliseen tapaan suolalla ja oliiviöljyllä!

5. Paistetut zucchini-nuudelit

Paistetut zucchini-nuudelit sopivat erityisen hyvin yhteen aasialaisvivahteisten lisukkeiden kanssa. Raasta nuudeleista mahdollisimman ohuita ja poista kuoret. Paista nuudelit nopeasti kuumalla pannulla, jossa on oliiviöljyä tai seesaminsiemenöljyä. Mausta kevyesti suolalla. Tällä tavalla valmistettuna zucchini-nuudeleista tulee ihanan rapeita!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja