Onko kiire? Kolmen ainesosan lounasruoka, joka valmistuu minuuteissa: Vähähiilihydraattiset "nuudelit" yllättävät
Tämä kolmen ainesosan nerokas lounas valmistuu nopeasti ja on niin hyvää, että teet sitä ehkä illalliseksikin, lupaa The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Sheela Prakash.
Tässäpä kevyt lounasruoka, joka valmistuu käden käänteessä! Ruoan valmistamiseen tarvitset kesäkurpitsaa, valmista pestoa ja kananmunaa.
– Tämä on terveellinen ja kasvispitoinen ateria, jossa on myös hieman proteiinia, että jaksat seuraavaan ateriaan. Ai niin, ja valmistaminen vie vain kuutisen minuuttia, ruokatoimittaja Sheela Prakash sanoo.
Kesäkurpitsasta leikataan nuudelimaisia nauhoja, jonka jälkeen niitä paistetaan hetki pannulla. Kesäkurpitsan maku muuttuu näin makeammaksi. Sen jälkeen kesäkurpitsanuudelit aateloidaan pestokastikkeella ja paistetulla kananmunalla.
Voit viimeistellä kesäkurpitsanuudelikulhoaterian chilihiutaleilla tai -kastikkeella. Jos haluat kuitenkin ateriasta hieman ruokaisamman, syö annos esimerkiksi paistetun broilerin tai kalan kera. Voit myös lisätä muita ainesosia kesäkurpitsakulhon joukkoon!
Kesäkurpitsanuudelikulho
1 kesäkurpitsa
1 rkl pestokastiketta
1 kananmuna
paistamiseen: oliiviöljyä
maustamiseen: suolaa ja pippuria
1. Lämmitä 1 rkl oliiviöljyä pannulla. Lisää nuudeleiksi suikaloitu kesäkurpitsa ja paista parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon pesto. Siirrä kesäkurpitsanuudelit erilliseen kulhoon.
2. Lisää pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja paista siinä muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Älä riko munan koostumusta ja jätä keltuainen mielellään hieman valuvaksi.
3. Siirrä paistunut kananmuna lastalla nuudelikulhoon. Viimeistele annos halutessasi esimerkiksi chilihiutaleilla. Syö sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.
Lähde: The Kitchn
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan