Onko kiire? Kolmen ainesosan lounasruoka, joka valmistuu minuuteissa: Vähähiilihydraattiset "nuudelit" yllättävät

Kesäkurpitsanuudelit
Shutterstock

Tämä kolmen ainesosan nerokas lounas valmistuu nopeasti ja on niin hyvää, että teet sitä ehkä illalliseksikin, lupaa The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Sheela Prakash.

Tässäpä kevyt lounasruoka, joka valmistuu käden käänteessä! Ruoan valmistamiseen tarvitset kesäkurpitsaa, valmista pestoa ja kananmunaa. 

 – Tämä on terveellinen ja kasvispitoinen ateria, jossa on myös hieman proteiinia, että jaksat seuraavaan ateriaan. Ai niin, ja valmistaminen vie vain kuutisen minuuttia, ruokatoimittaja Sheela Prakash sanoo. 

Kesäkurpitsasta leikataan nuudelimaisia nauhoja, jonka jälkeen niitä paistetaan hetki pannulla. Kesäkurpitsan maku muuttuu näin makeammaksi. Sen jälkeen kesäkurpitsanuudelit aateloidaan pestokastikkeella ja paistetulla kananmunalla.

Voit viimeistellä kesäkurpitsanuudelikulhoaterian chilihiutaleilla tai -kastikkeella. Jos haluat kuitenkin ateriasta hieman ruokaisamman, syö annos esimerkiksi paistetun broilerin tai kalan kera. Voit myös lisätä muita ainesosia kesäkurpitsakulhon joukkoon! 

Kesäkurpitsanuudelikulho

1 kesäkurpitsa
1 rkl pestokastiketta
1 kananmuna

paistamiseen: oliiviöljyä
maustamiseen: suolaa ja pippuria

1. Lämmitä 1 rkl oliiviöljyä pannulla. Lisää nuudeleiksi suikaloitu kesäkurpitsa ja paista parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon pesto. Siirrä kesäkurpitsanuudelit erilliseen kulhoon.

2. Lisää pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja paista siinä muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Älä riko munan koostumusta ja jätä keltuainen mielellään hieman valuvaksi. 

3. Siirrä paistunut kananmuna lastalla nuudelikulhoon. Viimeistele annos halutessasi esimerkiksi chilihiutaleilla. Syö sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.

Lähde: The Kitchn

***

Lämmin halloumisalaatti – testaa Katin helppo resepti! 0:49

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.