Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Onko kiire? Kolmen ainesosan lounasruoka, joka valmistuu minuuteissa: Vähähiilihydraattiset "nuudelit" yllättävät

Shutterstock
Julkaistu 20.02.2020 10:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tämä kolmen ainesosan nerokas lounas valmistuu nopeasti ja on niin hyvää, että teet sitä ehkä illalliseksikin, lupaa The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Sheela Prakash.

Tässäpä kevyt lounasruoka, joka valmistuu käden käänteessä! Ruoan valmistamiseen tarvitset kesäkurpitsaa, valmista pestoa ja kananmunaa. 

 – Tämä on terveellinen ja kasvispitoinen ateria, jossa on myös hieman proteiinia, että jaksat seuraavaan ateriaan. Ai niin, ja valmistaminen vie vain kuutisen minuuttia, ruokatoimittaja Sheela Prakash sanoo. 

Kesäkurpitsasta leikataan nuudelimaisia nauhoja, jonka jälkeen niitä paistetaan hetki pannulla. Kesäkurpitsan maku muuttuu näin makeammaksi. Sen jälkeen kesäkurpitsanuudelit aateloidaan pestokastikkeella ja paistetulla kananmunalla.

Voit viimeistellä kesäkurpitsanuudelikulhoaterian chilihiutaleilla tai -kastikkeella. Jos haluat kuitenkin ateriasta hieman ruokaisamman, syö annos esimerkiksi paistetun broilerin tai kalan kera. Voit myös lisätä muita ainesosia kesäkurpitsakulhon joukkoon! 

Kesäkurpitsanuudelikulho

1 kesäkurpitsa
1 rkl pestokastiketta
1 kananmuna

paistamiseen: oliiviöljyä
maustamiseen: suolaa ja pippuria

1. Lämmitä 1 rkl oliiviöljyä pannulla. Lisää nuudeleiksi suikaloitu kesäkurpitsa ja paista parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon pesto. Siirrä kesäkurpitsanuudelit erilliseen kulhoon.

2. Lisää pannulle 1 rkl oliiviöljyä ja paista siinä muna. Mausta suolalla ja pippurilla. Älä riko munan koostumusta ja jätä keltuainen mielellään hieman valuvaksi. 

3. Siirrä paistunut kananmuna lastalla nuudelikulhoon. Viimeistele annos halutessasi esimerkiksi chilihiutaleilla. Syö sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun broilerin kanssa.

Lue myös: Huikeat terveysvaikutukset ja apua painonpudotukseen: Syötkö sinäkin päivittäin "kaikkien aikojen aamupalaa"?

Lähde: The Kitchn

***

0:49Lämmin halloumisalaatti – testaa Katin helppo resepti!

Lisää aiheesta:

Kolmen ainesosan vaivaton kanaruoka – jääkaapissasi saattaa lymyillä täydellinen kastike broilerille: "Loistava arkiruoka"Ruokatoimittaja suosittelee: Helppo kanapasta – vain viisi raaka-ainetta ja yksi paistinpannuKolmen ainesosan kekseliäs ja superhelppo kanaruoka – jääkaapissasi saattaa lymyillä täydellinen kastike broilerille!”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaJuustoinen ja koukuttava hittiruoka: Tämä vähähiilarinen herkku sopii myös ketogeeniseen ruokavalioon – oletko jo testannut?Suussa sulava ja superterveellinen! Tämä keventäjän unelmaruoka maistuu taatusti koko perheelle
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • Eilen17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa