Tämä kolmen ainesosan nerokas lounas valmistuu nopeasti ja on niin hyvää, että teet sitä ehkä illalliseksikin, lupaa The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Sheela Prakash.
Tässäpä kevyt lounasruoka, joka valmistuu käden käänteessä! Ruoan valmistamiseen tarvitset kesäkurpitsaa, valmista pestoa ja kananmunaa.
– Tämä on terveellinen ja kasvispitoinen ateria, jossa on myös hieman proteiinia, että jaksat seuraavaan ateriaan. Ai niin, ja valmistaminen vie vain kuutisen minuuttia, ruokatoimittaja Sheela Prakash sanoo.
Kesäkurpitsasta leikataan nuudelimaisia nauhoja, jonka jälkeen niitä paistetaan hetki pannulla. Kesäkurpitsan maku muuttuu näin makeammaksi. Sen jälkeen kesäkurpitsanuudelit aateloidaan pestokastikkeella ja paistetulla kananmunalla.
Voit viimeistellä kesäkurpitsanuudelikulhoaterian chilihiutaleilla tai -kastikkeella. Jos haluat kuitenkin ateriasta hieman ruokaisamman, syö annos esimerkiksi paistetun broilerin tai kalan kera. Voit myös lisätä muita ainesosia kesäkurpitsakulhon joukkoon!
Kesäkurpitsanuudelikulho
1 kesäkurpitsa
1 rkl pestokastiketta
1 kananmuna
paistamiseen: oliiviöljyä
maustamiseen: suolaa ja pippuria
1. Lämmitä 1 rkl oliiviöljyä pannulla. Lisää nuudeleiksi suikaloitu kesäkurpitsa ja paista parin minuutin ajan. Sekoita joukkoon pesto. Siirrä kesäkurpitsanuudelit erilliseen kulhoon.

