Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tämä todella yksinkertainen kikka tekee perinteisestä tomaattikeitosta täydellistä – niksiä suosittelee myös Henri Alén

Paahdettu tomaattikeitto maistuu ihanalta!
Paahdettu tomaattikeitto maistuu ihanalta!Shutterstock
Julkaistu 12.10.2019 18:04

Riika Tauriainen

riika.tauriainen@mtv.fi

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tomaattikeitto sopii mihin tahansa vuodenaikaan. Täyteläinen, suussa sulava keitto syntyy nopeasti ja helposti. Mutta eräs yksinkertainen lisä saa keitosta takuuvarman menestyjän!

Miten tomaattikeitosta saa entistäkin parempaa? Yksi keino lisätä makujen sinfoniaa on paahtaa tomaatit uunissa. Paahtamisen avulla tomaattikeitosta tulee entistä maistuvampaa.

Kasvisten paahtamisen puolesta puhuu myös kokki Henri Alén, joka kertoo tuoreessa keittokirjassaan sen olevan erinomainen niksi kasvisten maun parantamiseen. 

– Ja paahtamisella tarkoitan sitä, että kasvikset saavat kunnon paahtuneen värin pintaansa ja sitä kautta myös makua. Esimerkiksi kaalikasvit ovat uskomattoman hyviä, kun niiden pinta on kunnolla paahtunut, mutta sisus vielä rapsakan makea. 

Paahdettu tomaattikeitto

2 kg tomaatteja (esim. luumutomaatteja)
4-6 valkosipulin kynttä kuorittuna
1-2 punasipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
Kuivattua basilikarouhetta (oman maun mukaan)
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 dl kanalientä tai  vettä

Pinnalle:

Tuoretta basilikaa
Raastettua parmesaania tai vaihtoehtoisesti mozzarellaa

1. Pese ja halkaise tomaatit. Asettele ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Leikkaa sipulit ja asettele ne tomaattien mukana pellille. Ripottele tomaattien ja sipulien päälle oliiviöljyä, kuivattua basilikaa, suolaa ja pippuria. 

2. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia. Tomaatit saavat hieman tummua, mutta eivät palaa. 

3. Kun tomaatit ovat valmiita, kaada ne kattilaan ja survo esimerkiksi käsivatkaimella pyreeksi. Lisää hitaasti kattilaan vettä, kunnes keitossa on haluamasi koostumus. Kiehauta keitto. 

4. Tarjoile parmesaanijuuston ja tuoreen basilikan kanssa. Vaihtoehtoisesti päälle voi myös ripotella mozzarellaa. 

Lue myös: Henri Alén paljastaa, miksi kasvikset maistuvat ravintolassa niin hyvältä – yksi kikka sen tekee: "Uskomattoman hyviä!"

Lisää aiheesta:

Ruotsalaisesta jauhelihakeitosta tuli ilmiö: Kouluruoka, jota kaikki rakastavat Kalaruokien kokkaamiseen liittyy yleinen harhakäsitys, joka kannattaisi unohtaa: "Turhan monella kotikokilla on luulo…"Ylistetty ohje testissä: Näiden pottujen sanotaan olevan "Instagramin rapeimmat perunat" Emmin herkullinen luottopasta valmistuu todella vaivattomasti: "Söisin vaikka päivittäin!"Vaihtoehto jauhelihakastikkeelle! Nyt on nopea ja helppo arkiruoka lohesta: "Yksinkertaisen ihanaa"”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaa
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • to17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • to10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa