Tuttu pastaherkku uudella tapaa – kevennetty carbonara valmistuu pastan kiehuessa

carbonara pasta pekoni
Keväinen carbonara saa makunsa purjosta ja aurinkokuivatuista tomaateista. Shutterstock

Kesää kohti mentäessä moni haluaa keventää vaatetuksen lisäksi myös lautaselle päätyviä aterioitaan. Poimi tästä talteen arkiruokaklassikon astetta kevyempi versio. 

Näin mittaat oikean määrän spagettia! Katso nerokas vinkki videolta.

Kermainen pasta carbonara on yksi tunnetuimmista italialaisherkuista, joka maistuu taatusti koko perheelle. Vaikka pasta on suosittu herkku, se on samalla myös melko raskas ruokalaji. 

Jos haluat keventää, muttet luopua täysin tästä rakkaasta ruokalajista, ei hätää! Carbonarasta syntyy nimittäin nopeasti astetta kevyempi versio, joka saa makunsa terveellisestä purjosta ja maukkaista aurinkokuivatuista tomaateista.

Raikas ja kevyt ateria syntyy nopeasti pastan kiehuessa, ja ennen kuin huomaatkaan, illallinen on jo edessäsi. 

Kevennetty carbonara 2–3 hengelle

170 g pekonia
1 iso purjo
suolaa
200 g spagettia
2 kananmunaa
n. 0,5 dl persiljaa hienonnettuna
n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
parmesaania
mustapippuria

Viipaloi pekoni ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Paista pekonit pannulla keskilämmöllä, kunnes pekonit ovat muuttuneet rapeiksi. Siirrä pekonit talouspaperilla vuoratun lautasen päälle odottamaan. Jätä pekonista valunut rasva pannuun. Paista purjot pekonin rasvassa pehmeiksi ja mausta suolalla. Siirrä pois levyltä.

Keitä pasta isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä. Keitä, kunnes spagetti on puolikypsää.

Sillä välin kun pasta kiehuu, sekoita kananmunien rakenne rikki isossa tarjoilukulhossa. Kun pasta on kypsää, sekoita valutettu pasta nopeasti kananmunien joukkoon. Sekoita joukkoon purjo, pekoni, persilja ja aurinkokuivatut tomaattikuutiot.

Annostele pasta lautasille ja lisää päälle raastettua parmesaanijuustoa ja mustapippuria myllystä.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.