Parhaat ruoanlaittoon liittyvät salaisuudet, jotka olemme oppineet äideiltämme

2:58 12 nopeaa keittiöniksiä

Maailma on täynnä ohjeita, reseptikirjoja ja kokkien niksejä, mutta parhaimmat ruoanlaittovinkit tulevat yllättävän läheltä – äideiltämme. Se, miten omat äitimme ovat laittaneet ruokaa, on vaikuttanut siihen, miten laitamme itse ruokaa tänä päivänä.

Videolta voit poimia 12 arkea helpottavaa ruokaniksiä.

Seuraavaan The Kitchn -sivustolta löytyvään listaukseen on koottu joukko ruokaan liittyviä vinkkejä, joita äitimme ovat meille opettaneet.

1. Reseptit eivät ole totuuksia: Laita ruokaa kuten haluat

Harvoin äidit seuraavat reseptejä laittaessaan ruokaa – tai edes leipoessaan. Resepteistä voi hakea inspiraatiota, mutta kun perustaidot ovat hallussa, ainesosia ja mausteita voi lisätä ruokiin juuri oman maun mukaan.

Tämän on yksi syy siihen, miksi äitien tekemää ruokaa on vaikea voittaa: herkkuihin ei välttämättä ole olemassa tarkkaa reseptiä. 

2. Keitä pastaa kerralla reilusti

Kiireisinä arki-iltoina ennakointi on asia, ja tässä äidit ovat mestareita. Maailman helpoimmat ateriat syntyvät pastasta, jota kannattaa keittää kerralla reilu kattilallinen ja säästää myöhempää käyttöä varten. Jos sinulla on pastaa jääkaapissasi, sinulla on ainekset ateriaan.

3. Pidä aina suklaata kaapissasi

Yleensä äideillä on tapana rajoittaa lastensa herkuttelua, mutta mitä tulee ruoanlaittoon liittyviin salaisuuksiin, suklaa on vastaus moneen asiaan. Kaapin perällä kannattaakin aina pitää suklaata tai suklaahippuja niitä hetkiä varten, kun äkillinen herkkuhimo iskee tai vieraat koputtelevat ovelle.

Suklaasta syntyy helposti vaikka nopea yhden raaka-aineen suklaamousse, jotka vie taatusti kielen mennessään.

4. Juustoa ei voi koskaan olla liikaa

Juusto on raaka-aine, joka tekee ruoasta kuin ruoasta herkullisen. Tästä syystä jääkaapissa kannattaa aina pitää kimpale hyvää juustoa. The Kitchn -sivustolle kommentoineen Lauren Kodiakin mukaan paras neuvo, jonka hän on äidiltään oppinut, on hyvin yksinkertainen.

– Parmesaania ei voi koskaan olla liikaa!

5. Kirjoita kauppalappu

Jos muistelet lapsuuden kauppareissujasi, muistat taatusti myös paperille kirjoitetut ostoslistat. Huolellinen suunnittelu ja ostoslistan kirjoittaminen takaavat sen, että kotiisi päätyy kaikkia niitä tarvikkeita, joita arkiruokien valmistamiseen tarvitset. 

Huolellinen suunnittelu vähentää myös ruokahävikkiä ja auttaa pitämään ruokalaskut kurissa. 

6. Hyvässä ruoassa on makua

Miksi äitien tekemä ruoka maistuu niin hyvälle? Siksi, että siinä on kunnolla makua.

– Ylimaustaminen on parempi kuin alimaustaminen, sivustolla todetaan.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja