Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parhaat ruoanlaittoon liittyvät salaisuudet, jotka olemme oppineet äideiltämme

2:5812 nopeaa keittiöniksiä
Julkaistu 18.08.2019 18:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Maailma on täynnä ohjeita, reseptikirjoja ja kokkien niksejä, mutta parhaimmat ruoanlaittovinkit tulevat yllättävän läheltä – äideiltämme. Se, miten omat äitimme ovat laittaneet ruokaa, on vaikuttanut siihen, miten laitamme itse ruokaa tänä päivänä.

Videolta voit poimia 12 arkea helpottavaa ruokaniksiä.

Seuraavaan The Kitchn -sivustolta löytyvään listaukseen on koottu joukko ruokaan liittyviä vinkkejä, joita äitimme ovat meille opettaneet.

1. Reseptit eivät ole totuuksia: Laita ruokaa kuten haluat

Harvoin äidit seuraavat reseptejä laittaessaan ruokaa – tai edes leipoessaan. Resepteistä voi hakea inspiraatiota, mutta kun perustaidot ovat hallussa, ainesosia ja mausteita voi lisätä ruokiin juuri oman maun mukaan.

Tämän on yksi syy siihen, miksi äitien tekemää ruokaa on vaikea voittaa: herkkuihin ei välttämättä ole olemassa tarkkaa reseptiä. 

2. Keitä pastaa kerralla reilusti

juustokastike pasta
Pasta pelastaa monelta harmilta.Shutterstock

Kiireisinä arki-iltoina ennakointi on asia, ja tässä äidit ovat mestareita. Maailman helpoimmat ateriat syntyvät pastasta, jota kannattaa keittää kerralla reilu kattilallinen ja säästää myöhempää käyttöä varten. Jos sinulla on pastaa jääkaapissasi, sinulla on ainekset ateriaan.

KOKEILE: Maukas aamiaisherkku syntyy ylijääneestä pastasta – tätä munaruokaa koko perhe rakastaa!

3. Pidä aina suklaata kaapissasi

Yleensä äideillä on tapana rajoittaa lastensa herkuttelua, mutta mitä tulee ruoanlaittoon liittyviin salaisuuksiin, suklaa on vastaus moneen asiaan. Kaapin perällä kannattaakin aina pitää suklaata tai suklaahippuja niitä hetkiä varten, kun äkillinen herkkuhimo iskee tai vieraat koputtelevat ovelle.

Suklaasta syntyy helposti vaikka nopea yhden raaka-aineen suklaamousse, jotka vie taatusti kielen mennessään.

4. Juustoa ei voi koskaan olla liikaa

Juusto on raaka-aine, joka tekee ruoasta kuin ruoasta herkullisen. Tästä syystä jääkaapissa kannattaa aina pitää kimpale hyvää juustoa. The Kitchn -sivustolle kommentoineen Lauren Kodiakin mukaan paras neuvo, jonka hän on äidiltään oppinut, on hyvin yksinkertainen.

– Parmesaania ei voi koskaan olla liikaa!

5. Kirjoita kauppalappu

ruokakauppa kori salaattiHuolellinen suunnittelu helpottaa arkea.Shutterstock

Jos muistelet lapsuuden kauppareissujasi, muistat taatusti myös paperille kirjoitetut ostoslistat. Huolellinen suunnittelu ja ostoslistan kirjoittaminen takaavat sen, että kotiisi päätyy kaikkia niitä tarvikkeita, joita arkiruokien valmistamiseen tarvitset. 

Huolellinen suunnittelu vähentää myös ruokahävikkiä ja auttaa pitämään ruokalaskut kurissa. 

6. Hyvässä ruoassa on makua

Miksi äitien tekemä ruoka maistuu niin hyvälle? Siksi, että siinä on kunnolla makua.

– Ylimaustaminen on parempi kuin alimaustaminen, sivustolla todetaan.

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittaja kehitti helpon systeemin – ei ole joutunut heittämään pilaantunutta ruokaa pois vuosiinRonja Salmi tuskastui monelle tuttuun kokkausongelmaan – kehitti helpottavan listan: "Niillä arkemme pyörii"Nämä kokkikoulussa opetettavat asiat jokaisen kotikokin pitäisi tietää: "Tulevat usein tarpeeseen"Halpaa ruokaa: Tässä kolme edullista, mutta hyvää arkiruokaa – jopa alle euron annokseltaKolme isoäidin lyömätöntä ruokaniksiä – ota välittömästi käyttöönHuippukokki paljastaa herkullisen arkiruoan salaisuuden – ota haltuun nämä neljä asiaa
RuoanlaittoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa