Maukas aamiaisherkku syntyy ylijääneestä pastasta – tätä munaruokaa koko perhe rakastaa!

Shakshuka eli mausteinen tomaatti-chili-kananmunavuoka 7:50 Shakshuka eli mausteinen tomaatti-chili-kananmunavuoka
Videolta voit poimia toisen herkullisen munaruoan, shakshukan reseptin.

Aterialta ylijääneistä pastoista syntyy vähällä vaivalla herkullinen ruokalaji, joka maistuu niin kylmänä kuin lämpimänä. 

Aterialta jääneitä pastoja ei kannata heittää menemään, sillä niistä syntyy muutaman raaka-aineen kanssa herkullinen ruokalaji, joka sopii erinomaisesti vaikkapa viikonlopun brunssille. 

– Etsitkö mahtavaa tapaa saada lapsesi syömään enemmän kananmunia tai kasviksia? Vai etsitkö uutta tapaa käyttää ylimääräinen pasta? Pasta frittata on vastaus kaikkiin kolmeen, ja lisäksi se tuo eloa aamupalalle tai viikonlopun illalliselle, Meghan Splawn kirjoittaa The Kitch -sivustolla.

Pasta frittatan voi tarjoilla hieman jäähtyneenä aamupalalla tai lounaalla raikkaan salaatin kera. Annospaloiksi leikattu frittata toimii hyvin myös kylmänä esimerkiksi retkieväänä. 

Pasta Frittata (4 annosta)

6 kananmunaa
1/3 dl kermaa + 1/3 dl maitoa
¼ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
n. 200 g ylijäänyttä pastaa
1 dl tomaattikastiketta
1 dl kirsikkatomaatteja puolikkaina
(kasviksia, esim. pinaattia tai kesäkurpitsaa)
1 dl raastettua juustoa

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon maito, kerma ja suola. Siirrä sivuun.

Kuumenna oliiviöljy isossa, halkaisijaltaan noin 25-senttisessä uunin kestävässä pannussa. Lisää pastat kuuman öljyn joukkoon ja kuumenna nopeasti. Varo, ettei pasta pääse ruskistumaan.

Lisää öljyssä pyöritettyjen pastojen joukkoon tomaattikastike ja sekoita. Lisää kananmunaseos pannuun ja ravista pannua niin, että kananmunamassa asettuu tasaisesti. Jatka kuumentamista, kunnes kananmunamassa on alkanut hieman hyytyä, noin viiden minuutin ajan. Lisää pinnalle tomaatinpuolikkaat ja juustoraaste.

Nosta pannu uuniin ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat