Parasta kaalikeittoa ikinä! Hittiohjetta ylistetään: "En kestä, miten hyvää"

Helppoa ja hyvää arkiruokaa joka tilanteeseen 11:03 Helppoa ja hyvää arkiruokaa joka tilanteeseen
Iman ja Leena jakoivat arjen ruokavinkkejään Huomenta Suomen lähetyksessä!

Leenan ja Imanin kaalikeitto-ohje on kerännyt runsaasti ylistystä somessa. Sopan salainen ase on sen kanssa nautittava, koukuttava lisuke. 

Kaalikeitto on klassissa suomalaista talven arkiruokaa. Jauhelihalla höystetty kaalisoppa on myös verrattain edullista valmistaa. 

Perinteisestä kaalikeitosta astetta modernimman version ovat loihtineet somesta tutut ruokavaikuttajat Leena Ahokas ja Iman Gharagozlu

Parivaljakko jakoi viime vuonna kaalikeitto 2.0 -reseptin suositulla @imanjaleefasafkaa-tilillään Instagramissa, ja pian somekansa ylistikin sitä parhaaksi sopaksi ikinä. 

– Olen aivan rakastunut tähän keittoon! Keitin ruoaksi perheelle, mutta olen salaa syönyt koko keiton itse lounaina. En kestä. miten hyvää, somessa muun muassa hehkutettiin viime tammikuussa.

Paras kaalikeitto ever. Ja päälle tietty rapeaa chiliöljyä. Kiitti reseptistä, taatusti jatkoon, Instagramissa ylistettiin myös.

Täydellinen lisuke kaalikeitolle

Myöhemmin kaalisopan ohje pääsi myös Leenan ja Imanin Arkisafkaa-kirjaan (WSOY 2023). Ylistetty kaalikeitto maustetaan muun muassa misotahnalla. Sopan tärkein salainen ase on kuitenkin lisukkeena tarjoiltava rapea chiliöljy. Öljyn voi ostaa valmiina kaupasta tai tehdä itse.

– Rapea, täyteläinen chiliöljy ja keiton liemeen sekoitetut mausteet tekevät tästä tuunatusta nostalgiaherkusta täysin vastustamattoman. Keitto tyydyttää yhdellä kertaa niin perinneruoan himon kuin kaukokaipuun. Rapea chiliöljy myös mahdollistaa sen, että jokainen voi säätää mausteisuuden helposti itselleen sopivaksi, Iman ja Leena kertovat Arkisafkaa-kirjassaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!