Mainos

Paras kaura-omenapaistos! Michael Björklund paljastaa, miten saa rapean kuorrutuksen ja taivaallisen maun: "Tulee kuin kinuskikastiketta"

Omenahyve eli kaura-omenapaistos on yksi syksyn parhaista jälkiruoista. Kokki Michael Björklund kertoo, miten siitä tehdään erityisen hyvää.

Videolla: Michael "Micke" Björklundin vinkit kaura-omenapaistoksen tekemiseen. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin jo aiemmin mainioita omenareseptejä. Syksy on omenoiden kulta-aikaa, ja kotimaisista herkkupalleroista voi tehdä esimerkiksi todella helposti jäätelöä tai sitten ihan perinteistä omenapiirakkaa

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa loihdittiin myös valloittava jälkiruoka omenoista. Muun muassa Strömsö-ohjelmasta tunnettu ahvenanmaalainen kokki Michael Björklund näytti, miten valmistuu nopeasti ja helposti paras kaura-omenapaistos. 

Tiesitkö? Peräti 70 prosenttia koko Suomen vuotuisesta omenasadosta tulee Ahvenanmaalta. 

Micke opasti Viiden jälkeen -ohjelman lähetyksessä, miten omenoista saa kaikista kätevimmin perattua kannat ja siemenet pois. Kaura-omenapaistoksensa kokki maustoi perinteiseen tapaan kanelilla.

Rapea kuorrutus ja siirapilla aatelointi

Parhaan omenahyveen eli kaura-omenapaistoksen salaisuus on tietysti rapeaksi paistuva kuorrutus, joka tehdään kaurahiutaleista, jauhoista ja voista. Micken versiossa homma aateloidaan lopuksi myös siirapilla.

–  Siitä tulee kuin kinuskikastiketta, kun (paistos) laitetaan uuniin, Micke kehui.

Miten simppeli, mutta erityisen hyvä kaura-omenapaistos valmistuu? Katso videolta Micken vinkit ja nappaa ohje: Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja