Paras kaura-omenapaistos! Michael Björklund paljastaa, miten saa rapean kuorrutuksen ja taivaallisen maun: "Tulee kuin kinuskikastiketta"
Omenahyve eli kaura-omenapaistos on yksi syksyn parhaista jälkiruoista. Kokki Michael Björklund kertoo, miten siitä tehdään erityisen hyvää.
Videolla: Michael "Micke" Björklundin vinkit kaura-omenapaistoksen tekemiseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin jo aiemmin mainioita omenareseptejä. Syksy on omenoiden kulta-aikaa, ja kotimaisista herkkupalleroista voi tehdä esimerkiksi todella helposti jäätelöä tai sitten ihan perinteistä omenapiirakkaa.
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa loihdittiin myös valloittava jälkiruoka omenoista. Muun muassa Strömsö-ohjelmasta tunnettu ahvenanmaalainen kokki Michael Björklund näytti, miten valmistuu nopeasti ja helposti paras kaura-omenapaistos.
Tiesitkö? Peräti 70 prosenttia koko Suomen vuotuisesta omenasadosta tulee Ahvenanmaalta.
Micke opasti Viiden jälkeen -ohjelman lähetyksessä, miten omenoista saa kaikista kätevimmin perattua kannat ja siemenet pois. Kaura-omenapaistoksensa kokki maustoi perinteiseen tapaan kanelilla.
Rapea kuorrutus ja siirapilla aatelointi
Parhaan omenahyveen eli kaura-omenapaistoksen salaisuus on tietysti rapeaksi paistuva kuorrutus, joka tehdään kaurahiutaleista, jauhoista ja voista. Micken versiossa homma aateloidaan lopuksi myös siirapilla.
– Siitä tulee kuin kinuskikastiketta, kun (paistos) laitetaan uuniin, Micke kehui.
Miten simppeli, mutta erityisen hyvä kaura-omenapaistos valmistuu? Katso videolta Micken vinkit ja nappaa ohje: Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa