Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paras kaura-omenapaistos! Michael Björklund paljastaa, miten saa rapean kuorrutuksen ja taivaallisen maun: "Tulee kuin kinuskikastiketta"

10:06Täydellinen kaura-omenapaistos! Kokki Michael Björklundin vinkit
Julkaistu 30.08.2021 13:37

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Omenahyve eli kaura-omenapaistos on yksi syksyn parhaista jälkiruoista. Kokki Michael Björklund kertoo, miten siitä tehdään erityisen hyvää.

Videolla: Michael "Micke" Björklundin vinkit kaura-omenapaistoksen tekemiseen. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin jo aiemmin mainioita omenareseptejä. Syksy on omenoiden kulta-aikaa, ja kotimaisista herkkupalleroista voi tehdä esimerkiksi todella helposti jäätelöä tai sitten ihan perinteistä omenapiirakkaa. 

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa loihdittiin myös valloittava jälkiruoka omenoista. Muun muassa Strömsö-ohjelmasta tunnettu ahvenanmaalainen kokki Michael Björklund näytti, miten valmistuu nopeasti ja helposti paras kaura-omenapaistos. 

Tiesitkö? Peräti 70 prosenttia koko Suomen vuotuisesta omenasadosta tulee Ahvenanmaalta. 

Micke opasti Viiden jälkeen -ohjelman lähetyksessä, miten omenoista saa kaikista kätevimmin perattua kannat ja siemenet pois. Kaura-omenapaistoksensa kokki maustoi perinteiseen tapaan kanelilla.

Rapea kuorrutus ja siirapilla aatelointi

Parhaan omenahyveen eli kaura-omenapaistoksen salaisuus on tietysti rapeaksi paistuva kuorrutus, joka tehdään kaurahiutaleista, jauhoista ja voista. Micken versiossa homma aateloidaan lopuksi myös siirapilla.

–  Siitä tulee kuin kinuskikastiketta, kun (paistos) laitetaan uuniin, Micke kehui.

Miten simppeli, mutta erityisen hyvä kaura-omenapaistos valmistuu? Katso videolta Micken vinkit ja nappaa ohje: Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos

Lisää aiheesta:

Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat Maritan helppo raparperi-kaurapaistos valmistuu nopeasti: "Älyttömän hyvä!"Älyttömän helppo mutakakku – Arjan salainen ainesosa jakaa mielipiteetAnu kertoo, miten tehdään paras omena-kaurapaistos: "Legendaarinen"Vappu Pimiän keitto on "yksi arjen parhaista pelastajista" – kolme ravitsevaa soppaa talveen Taran pääsiäiskakkua on kokeiltava: "Tämä on niin muhkea sisältä"
RuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen22:48
    Ilmastonmuutos

    Tällaista ruokastrategiaa Suomeen suunnitellaan vuoteen 2040 asti: MTK ärähti heti

  • Eilen16:43
    Jouluruoka

    Joulukinkku voi epäonnistua jo ennen uunia – ethän tee näin?

  • Eilen09:01
    Lapset

    Kielletäänkö "väärä ruoka" kouluista? Asiantuntijalta tärkeä huomio kansalaisaloitteesta

  • Eilen06:46
    Terveys ja hyvinvointi

    Onko ultraprosessoitu ruoka epäterveellistä? Tätä et ehkä ole tullut ajatelleeksi

  • ma16:44
    Jouluruoka

    Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllyllä