Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos

shutterstock_1213234921
Shutterstock

Muun muassa Strömsö-ohjelmasta tuttu kokki Michael Björklund vinkkaa helpon omena-kaurapaistosohjeen.

Ainekset

  • 5 omenaa
  • 1,5 rkl kanelia
  • Vajaa 1 dl sokeria
  • 150 g voita
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl siirappia

Tarjoiluun

  • Vanhanajan vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Kaura-omenapaistos valmistuu näin:

  1. Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita omenoiden joukkoon kaneli ja puolet sokerista.
  2. Sekoita voi, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja loput sokerista tasaiseksi massaksi. Asettele noin puolet taikinasta uuninkestävän vuoan pohjalle, laita päälle omenaviipaleet ja kaavi loput taikinasta omenoiden päälle.
  3. Lopuksi kaada siirappi paistoksen päälle ja paista noin 20 minuutin ajan 175-asteisessa uunissa, kunnes paistos on saanut kauniin värin. Tarjoa omenakaurahyve vanhanajan vaniljajäätelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja