Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos
Julkaistu
Muun muassa Strömsö-ohjelmasta tuttu kokki Michael Björklund vinkkaa helpon omena-kaurapaistosohjeen.
Ainekset
- 5 omenaa
- 1,5 rkl kanelia
- Vajaa 1 dl sokeria
- 150 g voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl siirappia
Tarjoiluun
- Vanhanajan vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Kaura-omenapaistos valmistuu näin:
- Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita omenoiden joukkoon kaneli ja puolet sokerista.
- Sekoita voi, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja loput sokerista tasaiseksi massaksi. Asettele noin puolet taikinasta uuninkestävän vuoan pohjalle, laita päälle omenaviipaleet ja kaavi loput taikinasta omenoiden päälle.
- Lopuksi kaada siirappi paistoksen päälle ja paista noin 20 minuutin ajan 175-asteisessa uunissa, kunnes paistos on saanut kauniin värin. Tarjoa omenakaurahyve vanhanajan vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa