Micke Björklundin rapea kaura-omenapaistos
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Nina Firsova. shutterstock_1213234921](https://im.mtvuutiset.fi/image/8220420/landscape16_9/1600/900/29cd260176b440e1e1665aba4ebd0cd2/sL/shutterstock-1213234921.jpg)
Shutterstock
Julkaistu
Muun muassa Strömsö-ohjelmasta tuttu kokki Michael Björklund vinkkaa helpon omena-kaurapaistosohjeen.
Ainekset
- 5 omenaa
- 1,5 rkl kanelia
- Vajaa 1 dl sokeria
- 150 g voita
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl siirappia
Tarjoiluun
- Vanhanajan vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Kaura-omenapaistos valmistuu näin:
- Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita omenoiden joukkoon kaneli ja puolet sokerista.
- Sekoita voi, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja loput sokerista tasaiseksi massaksi. Asettele noin puolet taikinasta uuninkestävän vuoan pohjalle, laita päälle omenaviipaleet ja kaavi loput taikinasta omenoiden päälle.
- Lopuksi kaada siirappi paistoksen päälle ja paista noin 20 minuutin ajan 175-asteisessa uunissa, kunnes paistos on saanut kauniin värin. Tarjoa omenakaurahyve vanhanajan vaniljajäätelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka