Mainos

Palacen keittiömestari tylyttää: "Televisiossa on todella paljon kokkeja, jotka eivät tiedä ruoanlaitosta yhtään mitään"

Nykyajan kokkiohjelmat ja niiden kautta välittyvä kuva kokin työstä on herättänyt kiivasta keskustelua ravintola-alan ammattilaisten keskuudessa. 

Alkuviikosta ravintola-alalla pitkän uran tehnyt Maija Silvennoinen herätti keskusteltua kritisoimalla nykyajan kokkiohjelmia ja kuvaa, jonka ne kokin työstä antavat. 

– Huippukokki on se, joka oikeasti tekee töitä, ei se, joka esiintyy televisiossa, lehdistössä tai messuilla, Silvennoinen totesi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Palace-ravintolaa yhdessä Hans Välimäen kanssa pyörittävän Eero Vottosen mukaan lauseessa on perää.

– Puhun nyt medialle, mutta en ole koskaan esiintynyt televisiossa tai tehnyt keittokirjaa. Sanotaan näin, ettei se ihan pelkästään niin ole, mutta televisiossa on todella paljon kokkeja, jotka eivät tiedä ruoanlaitosta yhtään mitään, Vottonen kommentoi Makuja.fi:lle.

Vaikka nimiä Vottonen ei suostu mainitsemaan, hän kertoo tehneensä monien kanssa töitä ja tietää hyvin, että ammattitaidottomia tv-kokkeja on olemassa.

Kokin työtä ei arvosteta Suomessa riittävästi 

Vottonen on Silvennoisen kanssa samoilla linjoilla myös siitä, että nykyiset kokkiohjelmat saattavat antaa alasta aivan väärän kuvan.

– En ole koskaan nähnyt kokkiohjelmaa, jossa jynssättäisiin pöytiä tai kuorittaisiin perunoita. Siitä näytetään vain hyvä osuus, mutta kaikki se kova työ jää siitä pois.

Vottosen mukaan kokin työtä arvostetaan Suomessa aivan liian vähän, mikä näkyy muun muassa motivoituneiden työharjoittelijoiden katona.

– Kokin palkka on 1600 euroa kuukaudessa ja voin luvata, että se on kovaa työtä ja pitkiä päiviä. Arvotusta ei ole, eikä meillä ole sellaista ravintolassa syömisen kulttuuria, että ihmiset oikeasti ymmärtäisivät, kuinka paljon työtä se vaatii, Vottonen kiteyttää.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja