Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ravintoloitsija Maija Silvennoinen nykyajan ruokaohjelmista: "Huippukokki on se, joka oikeasti tekee töitä, ei se, joka esiintyy televisiossa"

8:33Päivän nimi: Maija Silvennoinen
Julkaistu 06.03.2018 12:55

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Keittiömestari, ruokakirjailija ja ravintoloitsija Maija Silvennoinen pohti Huomenta Suomen haastattelussa kokin työhön liittyviä haasteita, mutta myös ruokaohjelmien viime vuosina kokemaa muutosta. 

Nykyisin show-elementit ovat Maija Silvennoisen mukaan nousseet ruokaohjelmissa yhä tärkeämpään rooliin.

– Olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä kymmenen vuotta ohjelmaa, jossa ihan oikeasti tehtiin ruokaa, mentiin raaka-aineiden mukaan ja käytiin maailmalla, 90-luvulla Bon Appétit -ruokaohjelmaa vetänyt Silvennoinen kertoo. 

Vaikka ohjelma ovat muuttaneet muotoaan, ruoka tuntuu kiinnostavan ihmisiä edelleen, mikä on Silvennoisen mukaan vain ja ainoastaan hyvä asia. Nainen kuitenki toivoo, ettei nuorille jäisi väärää kuvaa kokin työstä.

– Huippukokki on se, joka oikeasti tekee töitä, ei se, joka esiintyy televisiossa, lehdistössä tai messuilla, Silvennoinen toteaa. 

Silvennoisen mukaan todellinen huippukokki tekee pitkiä työpäiviä, kehittää jatkuvasti itseään ja on kaikin puolin vihkiytynyt työlleen. 

Mitä ruokaa vuosikymmeniä työkseen tehnyt nainen syö oikein arkisin? Mistä johtuu, että ravintoloita pyörittävät pääasiassa miehet? Katso koko haastattelu videolta.

Lisää aiheesta:

Henri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"Kape Aihinen vertaa ruoanlaittoa erääseen urheilulajiin: "Jollet anna kaikkea itsestäsi, niin älä tule sitten ollenkaan"Julkkiskokki Kari Aihinen ei usko dieetteihin: "Hölmöläisten hommaa"Jyrki Sukula kertoo, miksi ravintoloita menee Suomessa nurin – tämä saa ulkomailla asuvan kokin huokailemaan HelsingissäAkseli Herlevi televisiokokkien vähättelystä: "Ei ole mitään oikeaa tai väärää tapaa"Palacen keittiömestari tylyttää: "Televisiossa on todella paljon kokkeja, jotka eivät tiedä ruoanlaitosta yhtään mitään"
RuoanlaittoRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa