Ravintoloitsija Maija Silvennoinen nykyajan ruokaohjelmista: "Huippukokki on se, joka oikeasti tekee töitä, ei se, joka esiintyy televisiossa"
Keittiömestari, ruokakirjailija ja ravintoloitsija Maija Silvennoinen pohti Huomenta Suomen haastattelussa kokin työhön liittyviä haasteita, mutta myös ruokaohjelmien viime vuosina kokemaa muutosta.
Nykyisin show-elementit ovat Maija Silvennoisen mukaan nousseet ruokaohjelmissa yhä tärkeämpään rooliin.
– Olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä kymmenen vuotta ohjelmaa, jossa ihan oikeasti tehtiin ruokaa, mentiin raaka-aineiden mukaan ja käytiin maailmalla, 90-luvulla Bon Appétit -ruokaohjelmaa vetänyt Silvennoinen kertoo.
Vaikka ohjelma ovat muuttaneet muotoaan, ruoka tuntuu kiinnostavan ihmisiä edelleen, mikä on Silvennoisen mukaan vain ja ainoastaan hyvä asia. Nainen kuitenki toivoo, ettei nuorille jäisi väärää kuvaa kokin työstä.
– Huippukokki on se, joka oikeasti tekee töitä, ei se, joka esiintyy televisiossa, lehdistössä tai messuilla, Silvennoinen toteaa.
Silvennoisen mukaan todellinen huippukokki tekee pitkiä työpäiviä, kehittää jatkuvasti itseään ja on kaikin puolin vihkiytynyt työlleen.
Mitä ruokaa vuosikymmeniä työkseen tehnyt nainen syö oikein arkisin? Mistä johtuu, että ravintoloita pyörittävät pääasiassa miehet? Katso koko haastattelu videolta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia