Mainos

Ravintoloitsija Maija Silvennoinen nykyajan ruokaohjelmista: "Huippukokki on se, joka oikeasti tekee töitä, ei se, joka esiintyy televisiossa"

Keittiömestari, ruokakirjailija ja ravintoloitsija Maija Silvennoinen pohti Huomenta Suomen haastattelussa kokin työhön liittyviä haasteita, mutta myös ruokaohjelmien viime vuosina kokemaa muutosta. 

Nykyisin show-elementit ovat Maija Silvennoisen mukaan nousseet ruokaohjelmissa yhä tärkeämpään rooliin.

– Olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä kymmenen vuotta ohjelmaa, jossa ihan oikeasti tehtiin ruokaa, mentiin raaka-aineiden mukaan ja käytiin maailmalla, 90-luvulla Bon Appétit -ruokaohjelmaa vetänyt Silvennoinen kertoo. 

Vaikka ohjelma ovat muuttaneet muotoaan, ruoka tuntuu kiinnostavan ihmisiä edelleen, mikä on Silvennoisen mukaan vain ja ainoastaan hyvä asia. Nainen kuitenki toivoo, ettei nuorille jäisi väärää kuvaa kokin työstä.

– Huippukokki on se, joka oikeasti tekee töitä, ei se, joka esiintyy televisiossa, lehdistössä tai messuilla, Silvennoinen toteaa. 

Silvennoisen mukaan todellinen huippukokki tekee pitkiä työpäiviä, kehittää jatkuvasti itseään ja on kaikin puolin vihkiytynyt työlleen. 

Mitä ruokaa vuosikymmeniä työkseen tehnyt nainen syö oikein arkisin? Mistä johtuu, että ravintoloita pyörittävät pääasiassa miehet? Katso koko haastattelu videolta.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja