Ravintoloitsija Maija Silvennoinen nykyajan ruokaohjelmista: "Huippukokki on se, joka oikeasti tekee töitä, ei se, joka esiintyy televisiossa"

Päivän nimi: Maija Silvennoinen 8:33 Päivän nimi: Maija Silvennoinen

Keittiömestari, ruokakirjailija ja ravintoloitsija Maija Silvennoinen pohti Huomenta Suomen haastattelussa kokin työhön liittyviä haasteita, mutta myös ruokaohjelmien viime vuosina kokemaa muutosta. 

Nykyisin show-elementit ovat Maija Silvennoisen mukaan nousseet ruokaohjelmissa yhä tärkeämpään rooliin.

– Olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä kymmenen vuotta ohjelmaa, jossa ihan oikeasti tehtiin ruokaa, mentiin raaka-aineiden mukaan ja käytiin maailmalla, 90-luvulla Bon Appétit -ruokaohjelmaa vetänyt Silvennoinen kertoo. 

Vaikka ohjelma ovat muuttaneet muotoaan, ruoka tuntuu kiinnostavan ihmisiä edelleen, mikä on Silvennoisen mukaan vain ja ainoastaan hyvä asia. Nainen kuitenki toivoo, ettei nuorille jäisi väärää kuvaa kokin työstä.

– Huippukokki on se, joka oikeasti tekee töitä, ei se, joka esiintyy televisiossa, lehdistössä tai messuilla, Silvennoinen toteaa. 

Silvennoisen mukaan todellinen huippukokki tekee pitkiä työpäiviä, kehittää jatkuvasti itseään ja on kaikin puolin vihkiytynyt työlleen. 

Mitä ruokaa vuosikymmeniä työkseen tehnyt nainen syö oikein arkisin? Mistä johtuu, että ravintoloita pyörittävät pääasiassa miehet? Katso koko haastattelu videolta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!