Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pitkän linjan keittiöpäällikkö hehkuttaa Suomen ravintolatarjontaa: "Parempi kuin koskaan ennen"

Suomalainen ravintolatarjonta kiinnostaa myös maailmalla.
Suomalainen ravintolatarjonta kiinnostaa myös maailmalla. Shutterstock
Julkaistu 02.03.2018 17:29
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Vielä muutama vuosikymmen sitten Suomen ravintolatarjonta oli ravintola Nokan keittiöpäällikön mukaan hyvin suppea, mutta nykyisin kaikki on toisin.

Seitsemässä eri maassa töitä tehneen ja maailmaa paljon nähneen keittiöpäällikkö Ari Ruoho mukaan suomalainen ravintolakulttuuri elää tällä hetkellä vahvaa kukoistuskauttaan. Viime vuosien aikana Suomeen on saatu yhä enemmän laadukkaita ravintoloita.

– Se on parempi kuin koskaan ennen, Ruoho kuvailee tämän hetkistä ravintolatarjontaa.

– Kaksikymmentä vuotta sitten ei ollut kuin ihan muutama hassu ravintola, kuten Palace Gourmet, Havis Amanda, Alexander Nevskin, George, Amadeus, Lyon, Lehtovaara ja Elite. Mutta siihen aikaan hotellien ravintolat olivat suosittuja, Ruoho muistelee.

OTA RESEPTI TALTEEN: Klassikon paluu: Keittiömestari Ari Ruohon suussa sulava suklaafondant – tätä kannattaa kokeilla!

Turistit tuoneet ravintolakulttuuriin eloa

Yksi syy ravintolatarjonnan laajentumiseen löytyy kansainvälistymisestä ja kasvaneista turistimääristä. Ruohon mukaan noin puolet ravintola Nokkaan tulevista asiakkaista on ympäri maailmaa tulevia ulkomaalaisia turisteja.

Aivan kuten ketkä tahansa muutkin ravintoloissa kävijät, myös turistit haluavat yhä laadukkaampia ja yllätyksellisempiä makuelämyksiä. 

nokka jälkkäriRavintola Nokan annoksissa maistuvat kotimaiset raaka-aineet.MTV

– Turisteja tulee paljon Amerikasta. Ja ne on kyllä sitten niitä turisteja, joille Suomi on ihan viimeinen kohde. He ovat nähneet jo Pariisin, Rooman, Tukholman, Reykjavikin ja Karibiakin on käyty jo aikoja sitten, Ruoho kertoo ja lisää, että poron perään kysellään heidän ravintolassaan paljon.

Ravintolakulttuurin kehittymiseen on vaikuttanut taatusti myös se, että nykyisin ravintolat tekevät yhä enemmän yhteistyötä. Kilpailua käydään ennemminkin toisia maita tai alueita vastaan. 

***

7:26Vuoden ravintola löytyy Turusta

Lisää aiheesta:

Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"Moni ei ole kuullutkaan Jessen ja Jussin ravintolasta, vaikka se on porskuttanut jo 10 vuotta: "Helsingin tuntemattomin huippuravintola"Tomi Björck avaa uuden ravintolan legendaariselle paikalle Helsingissä: "Tämä mahdollisuus oli napattava"Yli 1 000 pizzan päivämyynti yllätti – näissä suomalaisravintoloissa paukkuivat kesällä ennätyksetPalkittu helsinkiläisravintola teki paluun – henkilökunnan poikkeuksellinen ratkaisu hämmensi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin: "Ihan käsittämätöntä"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoon
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat