Pitkän linjan keittiöpäällikkö hehkuttaa Suomen ravintolatarjontaa: "Parempi kuin koskaan ennen"

ravintola
Suomalainen ravintolatarjonta kiinnostaa myös maailmalla. Shutterstock

Vielä muutama vuosikymmen sitten Suomen ravintolatarjonta oli ravintola Nokan keittiöpäällikön mukaan hyvin suppea, mutta nykyisin kaikki on toisin.

Seitsemässä eri maassa töitä tehneen ja maailmaa paljon nähneen keittiöpäällikkö Ari Ruoho mukaan suomalainen ravintolakulttuuri elää tällä hetkellä vahvaa kukoistuskauttaan. Viime vuosien aikana Suomeen on saatu yhä enemmän laadukkaita ravintoloita.

– Se on parempi kuin koskaan ennen, Ruoho kuvailee tämän hetkistä ravintolatarjontaa.

– Kaksikymmentä vuotta sitten ei ollut kuin ihan muutama hassu ravintola, kuten Palace Gourmet, Havis Amanda, Alexander Nevskin, George, Amadeus, Lyon, Lehtovaara ja Elite. Mutta siihen aikaan hotellien ravintolat olivat suosittuja, Ruoho muistelee.

Turistit tuoneet ravintolakulttuuriin eloa

Yksi syy ravintolatarjonnan laajentumiseen löytyy kansainvälistymisestä ja kasvaneista turistimääristä. Ruohon mukaan noin puolet ravintola Nokkaan tulevista asiakkaista on ympäri maailmaa tulevia ulkomaalaisia turisteja.

Aivan kuten ketkä tahansa muutkin ravintoloissa kävijät, myös turistit haluavat yhä laadukkaampia ja yllätyksellisempiä makuelämyksiä. 

– Turisteja tulee paljon Amerikasta. Ja ne on kyllä sitten niitä turisteja, joille Suomi on ihan viimeinen kohde. He ovat nähneet jo Pariisin, Rooman, Tukholman, Reykjavikin ja Karibiakin on käyty jo aikoja sitten, Ruoho kertoo ja lisää, että poron perään kysellään heidän ravintolassaan paljon.

Ravintolakulttuurin kehittymiseen on vaikuttanut taatusti myös se, että nykyisin ravintolat tekevät yhä enemmän yhteistyötä. Kilpailua käydään ennemminkin toisia maita tai alueita vastaan. 

***

7:26

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja