Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pakastealtaan pelastajasta syntyy nyt täydellinen jauheliharuoka lohduksi – milloin söit viimeksi tätä legendaarista piirakkaa?

MTV
Julkaistu 22.03.2020 18:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Peltilihapiirakka eli peltilihis on suomalaisille rakas retroherkku. Milloin sinä söit viimeksi tätä kotoisaa jauhelihapiirakkaa? Se on täydellinen lohturuoka tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaiskodeissa myös nimellä levylihapiirakka saavutti vuonna 2015 käsittämättömän suosion sosiaalisessa mediassa.

Retroherkun resepti lähti tuolloin leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston  silloinen bloggaaja Jani Kinnunen kirjoitti aiheesta Sivumaku-blogiinsa.

Jani loihti blogiinsa kotoisan peltilihapiirakan, jonka resepti on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g – parhaat jauhelihareseptit -kirjasta.

KATSO RESEPTI:
Peltilihapiirakka - levylihapiirakka pellille

Nyt, kun monet suomalaiset ovat linnoittautuneet poikkeustilan vuoksi koteihinsa, on hyvää aikaa jälleen retroilla ja leipoa koko perheen voimin mehevää levylihistä! Peltilihis sopii välipalaksi, iltapalaksi ja miksei vaikka päivälliseksikin esimerkiksi salaatin kanssa nautittuna. Mikä parasta, peltilihapiirakka valmistuu nopeasti pakastealtaan pelastajaa, voitaikinaa hyödyntäen. 

Peltilihiksen valmistamiseen voi käyttää mitä tahansa jauhelihaa ja melkein mitä tahansa riisiäkin. Peltilihis on maukasta sellaisenaan tai sen voi nautiskella vaikka ketsupin kera.

Lue myös: Kari Aihisen tärkein sääntö jauhelihan paistamiseen – teetkö sinä näin?

***

Testaa myös Kari Aihisen pellinkiläinen makaronilaatikko:

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko

Lisää aiheesta:

Peltilihapiirakasta entistä parempaa yhdellä raaka-aineella: "Milloin olet viimeksi valmistanut?"Legendaarinen ja helppo jauheliharuoka on mieletön hitti – oletko maistanut?Oletko ikinä tehnyt? Pakastealtaan edullisesta pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – legendaarinen piirakka!Nyt on legendaarista! Pakastealtaan pelastajasta syntyy takuuvarma jauheliharuoka – milloin söit viimeksi tätä hittipiirakkaa?Legendaarinen piirakka on edelleen supersuosittu: Niin hyvä ja helppo – milloin söit viimeksi?Retroperjantai: Legendaarinen jauhelihaherkku nousi uudestaan hitiksi – maistuisiko peltilihis?
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • 14.9.09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen