Pakastealtaan pelastajasta syntyy nyt täydellinen jauheliharuoka lohduksi – milloin söit viimeksi tätä legendaarista piirakkaa?

Peltilihapiirakka
MTV

Peltilihapiirakka eli peltilihis on suomalaisille rakas retroherkku. Milloin sinä söit viimeksi tätä kotoisaa jauhelihapiirakkaa? Se on täydellinen lohturuoka tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaiskodeissa myös nimellä levylihapiirakka saavutti vuonna 2015 käsittämättömän suosion sosiaalisessa mediassa.

Retroherkun resepti lähti tuolloin leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston  silloinen bloggaaja Jani Kinnunen kirjoitti aiheesta Sivumaku-blogiinsa.

Jani loihti blogiinsa kotoisan peltilihapiirakan, jonka resepti on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g – parhaat jauhelihareseptit -kirjasta.


Nyt, kun monet suomalaiset ovat linnoittautuneet poikkeustilan vuoksi koteihinsa, on hyvää aikaa jälleen retroilla ja leipoa koko perheen voimin mehevää levylihistä! Peltilihis sopii välipalaksi, iltapalaksi ja miksei vaikka päivälliseksikin esimerkiksi salaatin kanssa nautittuna. Mikä parasta, peltilihapiirakka valmistuu nopeasti pakastealtaan pelastajaa, voitaikinaa hyödyntäen. 

Peltilihiksen valmistamiseen voi käyttää mitä tahansa jauhelihaa ja melkein mitä tahansa riisiäkin. Peltilihis on maukasta sellaisenaan tai sen voi nautiskella vaikka ketsupin kera.

***

Testaa myös Kari Aihisen pellinkiläinen makaronilaatikko:

8:14

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja