Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapiirakka pellille

Julkaistu 23.09.2015 07:25

Lihapiirakka 5-8 hlölle

  • 2 pkt voitaikinaa (à 500 g)
  • 3 kananmunaa (yksi voiteluun)
  • 2 dl riisiä (itse käytin jasmiiniriisiä ja toimi hyvin, mutta basmati varmaan paremmin. Tai sitten perus unclebensit.)
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 sipulia, hienonnettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl cayennepippuria

Valmistusohje

1) Sulata voitaikina.

2) Keitä kananmunat koviksi (6-7 minuuttia). Kuori ja hienonna ne.

2) Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.

3) Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

4) Paista sipuli ja jauheliha.

5) Sekoita kypsän riisin joukkoon jauhelihaseos ja hienonnettu kanamuna. Mausta seos paprikalla sekä musta-, valko- ja cayennepippurilla. Maista ja mausta (tuplasin sen jälkeen mausteet). Älä maista enää. Seis. Täytettä täytyy jäädä piirakkaankin.

6) Kauli taikinat levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle.

23.9.2015. Peltilihapiirakka, lihis, levylihapiirakka – rakkaalla retroherkulla on monta nimeä! Kokeile klassikkoreseptiä, joka on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan kirjasta 400g – Parhaat jauhelihareseptit (2015). Herkun loihti Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen.

7) Levitä täyte taikinalevylle.

8) Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle, leikkaa ylijäävät siivut pois (jos haluat, mutta muistele, onko kukaan koskaan valittanut hitusen turhan paksuista voitaikinareunoista). Taita ylempi levy hiukan alemman alle.

9) Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla ja voitele piirakka kevyesti vatkatulla kananmunalla.

10) Paista lihapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Englantilainen perunasipulipiirakka, Janin reseptiPeltivihis - peltilihapiirakka kasvisversionaKirsin lihapiirakat uunissaIrlantilaiset broileripiirasetLihapiirakat lappeenrantalaisittainKukkakaali-parsakaalipiirakka
LihapiirakkaJauhelihapiirakkaSivumakuVappuPäivän reseptiUusivuosiAjankohtaistaBrunssiLastenkutsutNopeat ja helpotLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Lihapiirakka
  • 18.09.202314:26
    Jauhelihapiirakka

    Peltilihapiirakka sienillä eli kantarelli-lihapiirakka uunipellillä

  • 22.12.202013:29
    Jouluruoka

    Joulukinkku-empanadas

  • 19.11.201820:52
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteistäkin perinteikkäämpi Pork Pie

  • 05.09.201710:20
    Jauhelihapiirakka

    Kirsin lihapiirakat uunissa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lammaspaimenen piiras