Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto nousi hitiksi – maistuuko kotona tehty versio suosikkisopasta lapsille ollenkaan?

Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto nousi hitiksi – testasimme, maistuuko kotiversio sopasta lapsille 2:09 Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto nousi hitiksi – testasimme, maistuuko kotiversio sopasta lapsille
KATSO VIDEO: Päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitto nousi hitiksi – testasimme, maistuuko kotiversio sopasta lapsille

Lapset testaavat nyt hitiksi nousseen kasvissosekeiton kotiversion. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin helmikuussa pääkaupunkiseudun päiväkotien ja koulujen kasvissosekeitosta, jota lapset rakastavat. Moni vanhempi on miettinyt, mitä päiväkodin ja koulun soppaan oikein lisätään, kun se tuntuu maistuvan lapsille erityisen hyvin. Kotona sen sijaan lapsia saattaa olla hankala saada syömään kasvissosekeittoa.

Espoolainen perheenäiti Jenny Brandt päätti helmikuussa selvittää paikallisessa puskaradioryhmässä, mistä salaperäisessä sopassa on kyse. 

– Hei kaikki Espoon päiväkodeille ja kouluille ruokaa tekevät! Paljastakaa päikän (ja ilmeisesti myös koulujen) porkkanasosekeiton resepti. Tässä on nyt yritetty vääntää jos jonkinlaista sosekeittoa, mutta tuomio on joka kerta yhtä tyly: ei ollenkaan sama eikä yhtä hyvä kuin päikässä, Brandt kirjoitti.

Somekeskustelu johti lopulta siihen, että Espoon kaupungin Espoo Catering paljasti reseptin tähän ylistettyyn koulu- ja päiväkotiruokaan. Reseptistä kävi ilmi, että hittisopassa käytetään muun muassa porkkanasosetta, perunasosetta sekä sulatejuustoa,

Valmistimme kattilallisen suosikkisoppaa kotona ja kutsuimme koolle kriittisen lapsiraadin keittoa maistelemaan.

Mitä mieltä 5–7-vuotiaat helsinkiläis- ja espoolaislapset olivat suosikkikeiton kotiversiosta? Maistuiko soppa yhtä hyvältä kuin päiväkodissa? Katso makutesti  maanantain Viiden jälkeen -ohjelmassa MTV3-kanavalla klo 17.30 alkaen. Voit katsoa ohjelman myös MTV Katsomosta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!