Ovatko cocktail-pillit sekoittamista vai juomista varten? Baarimikko paljastaa

drinkit
Shutterstock

Oletko koskaan miettinyt, onko ohuenohuilla cocktail-pilleillä tarkoitus sekoittaa juomaa vai siemailla drinkkiä?

Kun baarimikko asettaa drinkin tiskille eteesi, tiedätkö, mitä tehdä juomasta sojottavalla pillillä? Ohut pilli ei välttämättä houkuttele juomaan lävitseen, joten mitä tehdä – ja miksi?

Joskus pillejä voi olla kaksikin, joskus niitä ei ole lainkaan. Mistä siis on kyse? Huffington Post tiedusteli asiaa Brooklynissa sijaitsevan Clover Clubin omistajalta, baarimikko Tom Macylta.

– Pillit kehitettiin kamppailuun jäitä vastaan. Jotta jotain voi juoda ilman, että se (jää) päätyy ihmisen hampaisiin, Macy kiteyttää.

Olivatpa pillit siis kuinka pieniä hyvänsä, niillä on tarkoituksensa. Macyn mukaan pillit ovat luultavasti pienikokoisia, koska ne näyttävät niin paremmilta.

Lisäksi Macy huomauttaa, että ohuemmat pillit edistävät pienempiä siemauksia. Isompien pillien läpi juoma kulkeutuu sukkelasti ja drinkki on pian juotu. Vaikka baareissa halutaankin, että tilaat toisenkin kierroksen, on myös suotavaa pysyä jaloillaan.

Miksi pillejä on sitten yhden sijasta kaksi? Macyn mukaan pillien määrä riippuu juomasta. Joskus baarimikko laittaa drinkkiin kaksi pilliä, jos yhden ohuen pillin läpi juoma ei kulje tarpeeksi sujuvasti. Tämä koskee etenkin sellaisia juomia, joissa on paljon murskattua jäätä tai ne ovat hieman tahmeampia koostumukseltaan.

MTV LIFESTYLELue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja