Tylsä vai sivistymätön? Lue, mitä juomatilauksesi paljastaa persoonallisuudestasi!

Baarimestarit ympäri maailmaa kertovat, millaisen kuvan juomatilauksesi sinusta antaa. 

Videolta pääset kurkistamaan drinkkien historiaan. 

Baarimestarit pystyvät päättelemään yllättävän paljon ihmisen persoonallisuudesta pelkän juomatilauksensa perusteella. Business Insider kysyi yli kolmeltakymmeneltä baarimestarilta, millaisia mielikuvia suositut juomatilaukset heissä herättävät.

Lue, oletko baarimestareiden silmissä nolo vai itsevarma. 

Shotit

Shotit ovat juomia, joiden tilaaminen ei tee vaikutusta tiskin toisella puolella sinua palvelevaan henkilöön – itse asiassa päinvastoin. Shottien ideana on kumota juoma kerralla kurkkuun nauttimatta sen laadusta, mikä on useiden baarimestarien mielestä vain ja ainoastaan tyhmää.

– Kun joku tilaa shotteja, minä ajattelen ongelmia, kahdeksan vuotta New Yorkissa työskennellyt baarimestari kertoo.

Jos haluat vaikuttaa asialliselta ja järkevältä ihmiseltä, jätä shotit, etenkin absintti tilaamatta.

Vodka

Jos tilaat vodkaa, vaikutat baarimestarien mielestä joko tylsältä tai henkilöltä, joka pyrkii selvittämään ongelmiaan alkoholin avulla. Pahimmassa tapauksessa molemmilta.

– Ole kiltti, äläkä tilaa vodkaa. Olet mukava, kun pysyttelet oluessa, mutta paholainen teräviä tilatessasi, irlantilainen baarimestari Emily Doyle kertoo.

Dry martini

Dry martini on juoma, joka vanhentaa sinua hetkessä useamman vuoden tai jopa vuosikymmeniä. Kannattaa siis olla tarkkana, missä paikassa tätä juomaa oikein aiot nauttia.

– Jos henkilö menee nuorille tarkoitettuun yökerhoon ja tilaa dry martinin, tämä tyyppi on väärässä paikassa, brasilialainen baarimestari Rodrigo Grudina kertoo.

Tequila

Tequila = bileet. Tequilaa tilaava henkilö yrittää viestittää ympärillä oleville henkilöille, että tänä iltana hän aikoo pitää niin hauskaa kuin mahdollista. Joskus se onnistuu, joskus taas ei. 

Makeat juomasekoitukset

Todella makeiden juomien ja juomasekoitusten tilaaminen antaa sinusta lapsellisen ja erään baarimestarin mukaan ”sivistymättömän” vaikutelman.

Baarimestarit saattavat pyöritellä päätään etenkin silloin, jos haluat lantrata kallista likööriä makeilla mehuilla tai limuilla.  

Viski

Jos todella haluat antaa itsestäsi hyvän kuvan, kannattaa tiskillä tilata viskiä. Viskiä kannattaa kuitenkin tilata vain siinä tapauksessa, että todella tiedät mitä olet tekemässä ja millaisista viskeistä pidät.

– Pidän todella siitä, kun henkilö tilaa jotakin suurella itseluottamuksella sen sijaan, että hän tilaisi jotain vain siksi, että hän näyttäisi ”coolilta”, eräs yhdysvaltalainen baarimestari kertoo.

Olut

Oluen juojista baarimestareilla ei ole mitään pahaa sanottavaa, vaan he ovat baarimestareille melko neutraalia kansaa. Oluen tilaaminen käy usein helposti ja nopeasti, mikä on baarimestareiden mieleen etenkin ruuhkaisissa paikoissa.

Long Island iced tea

Tämän juoman tilaaminen voi tehdä sinusta hetkessä lähes näkymättömän baarimestareiden silmissä. Tämän juoman tilaaminen kertoo nimittäin baarimestareiden mukaan siitä, että et käy usein baareissa, ja tarkoituksenasi on vain päästä humalaan mahdollisimman halvalla ja nopeasti.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja