Baarimestari jyrähtää: Juoma, jota ei koskaan kannata tilata – "mitä ikinä teetkin, älä sano tätä baaritiskillä"

drinkit pöydällä
Shutterstock

Mitä baarissa ei ammattilaisten mukaan kannattaisi tilata? 

Business Insiderin haastattelemat sekä Reddit-palvelussa kommentoineet baarimestarit paljastivat, mitkä juomatilaukset ärsyttävät baariammattilaisia eniten.

Juomista voi toki olla montaa mieltä, eikä ammattilaisten listausta kannata ottaa turhan vakavasti. Baarimestarit kuitenkin perustelevat, miksi tietyt juomatilaukset saattavat sapettaa ammattilaisia. Esimerkiksi mojitojen tilaaminen pitkässä baarijonossa sapettaa joitakin baarimestareita.

– On olemassa sanonta, että ihminen, joka keksi mojiton vihasi varmasti baarimestareita, sillä juoman valmistaminen on ärsyttävää ja pitkäkestoista. Jos haluat, että baarityöntekijä vihaa sinua, tilaa mojitoja silloin, kun tiskillä on pitkä jono, nimimerkki SnowHesher kommentoi Redditissä.

Mielipiteensä Business Insiderille kertoi myös muun muassa Iowassa sijaitsevan The Airliner -baarin baarimestari Elena Alvarez. Hänelle erityisesti yksi juomatilaus nostaa karvat pystyyn.

”Yllätä minut”

Baarimestari Alvarezin mukaan kaikista ärsyttävin tilaus on usein asiakkaan pyytämä “yllätys”.

– Ärsyttävintä on, kun asiakas ei tiedä, mitä haluaa. Mitä ikinä teetkin, älä sano tätä baaritiskillä, Alvarez zanoo ja lisää:

– Asiakas sanoo baaritiskillä ”yllätä minut”, mutta ei osaa antaa pienintäkään vihjettä, minkälaisesta juomasta pitää. Sitten teet hänelle juoman ja asiakas sanoo: ”en oikein pidä tästä, voitko tehdä minulle jotain muuta?”.

Jos siis pyydät yllätystä, yritä antaa baarityöntekijän avuksi edes jotakin tiettyjä makuja tai alkoholijuomia, joista pidät.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja