Ötököitä ja hiilellä värjättyä lihaa – söisitkö näitä trendiruokia?

shutterstock_155377859
Kivihiilellä kyllästetyn ruoan uskotaan kypsyvän tavallista nopeammin. SHUTTERSTOCK

Trendiruoaksi nousee välillä mitä kummallisempia asioita. Ensi vuoden trendeiksi ennustetaan esimerkiksi suolaista jogurttia ja kurkkuvettä.

Ennustukset tulevista ruokatrendeistä eivät ole täysin tuulesta temmattuja, vaan itseasiassa valtava määrä alan ammattilaisia kerää ne yhteen. Trendejä ennustavat pääsääntöisesti keittiömestarit ympäri maailman.

Tämän vuoden ehkä suurimmaksi hitiksi nousi lehtikaali. Ensi vuodelle on sen sijaan ennustettu mitä oudoimpien ruokien nousevan trendikkäiksi.

Ötökät

Niin kamalalta kuin se kuulostaakin, ötököistä on ennustettu tulevan huikea trendi. Maailma ei kuitenkaan ilmeisesti vielä ole valmis kokonaisena rouskutettaviin torakoihin, vaan pehmeä lasku aloitetaan ötököistä tehdyllä proteiinijauheella.

Jo tällä hetkellä markkinoilla on esimerkiksi proteiinipatukoita, joissa on ötökkäjauhetta. Ötökät sisältävätkin huimasti proteiinia ja esimerkiksi B12-vitamiinia.

Suolainen jogurtti

Tavalliset hedelmäjogurtit saattavat ensi vuoden loppuun mennessä olla jo niin tylsää syötävää, että ruokatrendejä orjallisesti seuraavat pitävät niitä muinaisjäänteinä.

Ensi vuoden hittijogurtti on maistettu esimerkiksi punajuurella, tomaatilla tai myskikurpitsalla. Maustamatonta jogurttia taas tullaan tarjoilemaan esimerkiksi oliiviöljyn ja mintun kanssa. Tarkkaile kesällä myös jäätelöallasta, sillä tämä trendi saattaa ulottua myös sinne. Japanissa suolaista jäätelöä on jo markkinoilla.

Hummus meksikolaiseen, intialaiseen tai aasialaiseen tyyliin

Tänä vuonna kovassa nosteessa ollut hummus tulee saamaan uusia makuvivahteita ensi vuonna. Asiantuntija arvioi, että hummusta aletaan maustaa esimerkiksi meksikolaiseen, intialaiseen tai aasialaiseen tyyliin, jolloin siitä voi monipuolisuutensa ansiosta tulla todellinen haastaja esimerkiksi majoneesille.

Erikoiset juomat

Limujen juominen on ollut jo totaalisesti out tänä vuonna. Ensi vuonna tilalle tulee kuitenkin trendikkäitä erikoisuuksia, kuten kurkusta uutettua vettä ja muita miedosti maustettuja juomia. Kookosveden ennustetaan kasvattavan suosiotaan myös ensi vuonna.

Aamupalaan vaikutteita maailmalta

Ennusteiden mukaan aasialaisittain maustetut siirapit, chorizo-munakkaat ja kookosmaitopannukakut tulevat olemaan aamupalahittejä. Myös tex-mex- ja latinovaikutteiden uskotaan olevan nousussa ensi vuoden aamupaloissa.

Mustaksi värjätty ruoka ja juoma

Burger King lanseerasi jo Japanissa mustan hampurilaisen ja trendin uskotaan vain leviävän. Yhdysvaltalainen ruokateollisuus on tehnyt kokeita kivihiilen lisäämisestä lihaan paistoajan lyhentämiseksi. Lisäksi hiiltä saatetaan alkaa lisäämään juomiin sen elimistöä puhdistavan vaikutuksen vuoksi.

Suolainen, makea, hapan ja karvas samassa ruoassa

Ensi vuonna hapanimelä ei ole enää mitään, sillä jatkossa trendikäs ruoka sisältää kaikki neljä perusmakua yhdessä. Esimerkiksi hunajalla, chilillä ja pippurilla maustettu viski saattaa olla juomahitti ensi vuonna.

LUE MYÖS:

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!