K-ryhmä listasi raaka-aineet, joista voi tulla lähitulevaisuudessa uusia raaka-ainehittejä myös kotikeittiöissä.
Monet uudet raaka-aineet tulevat tutuksi ensin ravintoloissa, mistä ne siirtyvät kotikokkien käyttöön. K-ryhmän ravintolatukku Kespro listasi neljä tavalliselle kuluttajalle ehkä entuudestaan tuntematonta erikoistuotetta, joilla on ominaisuuksiensa puolesta potentiaalia päästä myös kotikeittiöihin.
– Tulevaisuudessa kesän uudet perunat ja silli voidaankin tarjoilla osterinlehden kera, K-ryhmästä arvellaan.
Floregano
Floreganon nimi kertoo, mistä on kyse, kun malttaa hieman pohtia: nimen alkuosa ”flore” viittaa kukkaan (flower), loppuosa ”gano” oreganoon. Kyseessä on siis oreganolta maistuva syötävä kukka. Maussa voi havaita myös häivähdyksen basilikaa, rosmariinia ja timjamia.
Floreganolla voi koristella niin pizzat, pastat, tapas-annokset kuin jälkiruoat. Kukka toimii esimerkiksi juustojen lisukkeena tomaattihillokkeen tai paksun balsamicosiirapin kera tarjoiltuna.
Mielenkiintoinen makuelämys syntyy, kun tarjoaa floreganoa esimerkiksi tahmean suklaakakun ja suolakaramellijäätelön koristeena. Omintakeisen makunsa ansiosta se sopii hyvin yhdistettäväksi tiettyihin makeisiin makuihin, kuten suklaaseen, kinuskiin, toffeeseen, marenkiin ja mansikkaan. Floregano sopii myös trendikkäiden aasialaisten makujen kaveriksi. Floregano on hollantilaisen Koppert Cressin tuotemerkki.
Osterinlehti
Osterinlehti on yrttikasvi, joka maistuu tietysti nimensä mukaisesti osterilta. Makunsa vuoksi se sopii koristelumielessä hyvin kalan ja meren antimien kumppaniksi. Osterinlehteä voidaan hyödyntää yhdessä muiden yrttikasvien tai koristekukkien, kuten esimerkiksi tillin kanssa. Nähdäänkö suomalaisten kesälautasilla siis tulevaisuudessa tuoreiden perunoiden ja sillin kaverina osterinlehti?