Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo
1:01Näin kuorit valkosipulin näppärästi ilman veistä!
Julkaistu 17.07.2020 20:00

K-ryhmä listasi neljä erikoistuotetta, joista et välttämättä ole kuullutkaan: "Tulevaisuudessa kesän uudet perunat ja silli voidaankin tarjoilla osterinlehden kera"

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

K-ryhmä listasi raaka-aineet, joista voi tulla lähitulevaisuudessa uusia raaka-ainehittejä myös kotikeittiöissä. 

Monet uudet raaka-aineet tulevat tutuksi ensin ravintoloissa, mistä ne siirtyvät kotikokkien käyttöön. K-ryhmän ravintolatukku Kespro listasi neljä tavalliselle kuluttajalle ehkä entuudestaan tuntematonta erikoistuotetta, joilla on ominaisuuksiensa puolesta potentiaalia päästä myös kotikeittiöihin.

– Tulevaisuudessa kesän uudet perunat ja silli voidaankin tarjoilla osterinlehden kera, K-ryhmästä arvellaan. 

Floregano

Floreganon nimi kertoo, mistä on kyse, kun malttaa hieman pohtia: nimen alkuosa ”flore” viittaa kukkaan (flower), loppuosa ”gano” oreganoon. Kyseessä on siis oreganolta maistuva syötävä kukka. Maussa voi havaita myös häivähdyksen basilikaa, rosmariinia ja timjamia. 

Floreganolla voi koristella niin pizzat, pastat, tapas-annokset kuin jälkiruoat. Kukka toimii esimerkiksi juustojen lisukkeena tomaattihillokkeen tai paksun balsamicosiirapin kera tarjoiltuna.

Mielenkiintoinen makuelämys syntyy, kun tarjoaa floreganoa esimerkiksi tahmean suklaakakun ja suolakaramellijäätelön koristeena. Omintakeisen makunsa ansiosta se sopii hyvin yhdistettäväksi tiettyihin makeisiin makuihin, kuten suklaaseen, kinuskiin, toffeeseen, marenkiin ja mansikkaan. Floregano sopii myös trendikkäiden aasialaisten makujen kaveriksi. Floregano on hollantilaisen Koppert Cressin tuotemerkki.

Osterinlehti

Osterinlehti on yrttikasvi, joka maistuu tietysti nimensä mukaisesti osterilta. Makunsa vuoksi se sopii koristelumielessä hyvin kalan ja meren antimien kumppaniksi. Osterinlehteä voidaan hyödyntää yhdessä muiden yrttikasvien tai koristekukkien, kuten esimerkiksi tillin kanssa. Nähdäänkö suomalaisten kesälautasilla siis tulevaisuudessa tuoreiden perunoiden ja sillin kaverina osterinlehti?

Lakritsiyrtti

Jos on ennakkoluuloton seikkailija, joka voisi hyvin kuvitella yhdistävänsä makeiset ja kasvikset, kannattaa kokeilla lakritsiyrttiä. Nimensä mukaisesti lakritsiyritti maistuu lakritsilta, mutta siinä on myös vivahde anista. Lakritsiyrttiä käytetään useimmiten esimerkiksi jälkiruokien ja juomien maustamiseen, mutta se sopii hyvin myös suolaisiin annoksiin, kuten wokkeihin ja kalaruokiin, joihin se tuo mieleenpainuvan persoonallisen makuvivahteen. Lakritsiyrittä voi syödä myös sellaisenaan. 

Musta valkosipuli

Viimevuosien trendiherkku musta valkosipuli on ihan tavallinen valkosipuli, joskin eri värinen kuin tutumpi valkoinen versio. Mustaa valkosipulia voi käyttää samoihin käyttötarkoituksiin kuin perinteistäkin valkosipulia. Sen maku on makean hapan, hieman tavallista valkosipulia miedompi. Lisäksi siitä voi erottaa hennon karamellimaisen aromin.

Musta valkosipuli on alun perin kotoisin Aasiasta. Valkosipulia kypsytetään fermentoimalla kuukausi, jonka seurauksena sen rakenne pehmenee ja sisus muuttuu hyytelömäiseksi ja mustaksi.

Lue myös: Pian niitä saa! Ikea tuo myyntiin uuden "mullistavan pyörykän" – suomalaiset keksivät tuotteelle melko ilmiselvän nimen

Lähde: K-ryhmä

Lisää aiheesta:

Hedelmä, jota kannattaa nyt napata ostoskoriin – makea kuitupommi!Syötkö jo? Makea vitamiiniherkku kannattaa napata nyt ostoskoriinTerveyspommi, joka kannattaa napata nyt kaupassa ostoskoriin – tunnetko jo eri lajikkeet?Älyttömän hyvä terveyspommi kannattaa nyt napata ostoskoriin – syötkö sinäkin?Vuoden 2019 kuumimmat ruokatrendit – eksoottisia hedelmiä ja hampaidenjälkiä ruoassa5 nerokasta tapaa käyttää persimoneja – oletko jo kokeillut?
RuokaValkosipuliKeskoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • Eilen09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • Eilen07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!