9:44

Vuoden 2019 kuumimmat ruokatrendit – eksoottisia hedelmiä ja hampaidenjälkiä ruoassa

Muuttuvat ruokailutottumukset

Vuoden vaihtuessa alkavat puhaltaa uudet tuulet myös ruokatrendeissä.

Pääkuvan videolla Henri Alen kertoo tulevaisuuden ruoasta.

Uusivuosi tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia ja mikä parasta: Uusia ruokia maistettavaksi! Mitt Kök listasi kuusi ruokatrendiä, joita tulemme näkemään runsaasti vuonna 2019.

1. Nauris

Nauris ei kuulosta ensihätään trendikkäältä tai uutuutta huokuvalta tuotteelta, mutta sitä tarjoiltiin esimerkiksi Nobel-juhlaillallisella. Nauris on harvinaisen hyödyllinen juurikasvi, se sisältää muun muassa C-vitamiinia, pitää kylläisenä ja on vieläpä edullinen ostos.

Nauris on pysytellyt hieman sivussa, mutta on tekemässä näyttävää paluuta keittokirjoihin ja keittiöihimme. Mitt Kökin mukaan tulemme näkemään ensi vuonna enemmän myös mukulaselleriä.

2. Kajottikurpitsa

Kajottikurpitsa on hedelmä, joka muistuttaa ulkoisesti hieman päärynää, mutta on sukua kurpitsalle ja melonille. Kajottikurpitsan hedelmäliha on valkoista ja tahmeaa ja muistuttaa kesäkurpitsaa. Hedelmän maku on mieto ja sitä voi syödä joko raakana salaatissa, mutta sitä voi myös esimerkiksi paistaa ja keittää.

3. Pitaija ja muut eksoottiset hedelmät

Viime vuosien suositut smoothie- ja hedelmäkulhoainekset goji-marjat, acai-juomat saavat ensi vuonna väistyä guavan, passionhedelmän ja pitaijan, eli lohikäärmehedelmän tieltä.

4. Jäätelöä hyvällä omallatunnolla

Makeita herkkuja ei ole enää hetkeen tarvinnut syödä omatunto soimaten ja varsinkin hieman terveellisempien jäisten herkkujen esiinmarssi jatkuu myös ensi vuonna. Nice cream on kotitekoista jäätelöä, joka on yhtä herkullista kuin oikeakin jäätelö, mutta huomattavasti terveellisempää. Nice cream voi sisältää esimerkiksi banaania, jugurttia, marjoja ja hunajaa.

5. Välipaloja merestä

Levää, paistettua lohennahkaa ja lumpeenkukan siemeniä. Merellä on paljon erilaisia antimia ja olemme toistaiseksi nähneet vasta jäävuorenhuipun kaikesta mahdollisesta syötäväksi kelpaavasta.

Kauneusala on hyödyntänyt levää jo lukuisia vuosia ja vuonna 2019 sille tehdään tilaa myös ruokalistoilla. Merilevästä voi tehdä esimerkiksi kaviaaria!

6. Vihannesleikkuri ja hampaanjäljet

Mitt Kök ennustaa vuodelle 2019 trendejä myös keittiövälineisiin ja Instagramin ruokakuviin. Suosituksi keittiövälineeksi ensi vuodelle onkin nousemassa vihannesleikkuri, joka leikkaa kasviksista spiraalimaisia pötkylöitä. Leikkurilla saisi helposti tehtyä ”pastaa” esimerkiksi kesäkurpitsasta tai porkkanasta.

Instagramin ruokakuvissa taas tulee yleistymään ensi vuonna hampaanjäljet. Suklaasta, toffeesta tai kekseistä kannattaa ensiksi siis haukata siisti palanen ja sitten vasta kuvata luomus sosiaaliseen mediaan!

Lähde: Mitt Kök 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja