Onko tässä kaikkien aikojen älyttömin kananugetti? Nickin ja Lynnin luomus rikkoi ennätykset

kananuggetit
Ennätysnugetti oli melkoisesti isompi kuin keskivertonugetit. Kuvituskuva. Shutterstock

Tiktokkaajat valmistivat maailman suurimman kananugetin. Luomus pääsi Guinnessin ennätysten kirjaan, kertoo UPI.

Tiktokkaajat Nick DiGiovanni ja Lynn ”Lynja” Davis valmistivat kananugetin, jonka Guinnessin ennätysten kirja nimesi 25. toukokuuta 2022 maailman suurimmaksi kananugetiksi. Jättinugetti painaa  yli 20,9 kilogrammaa ja on noin 115 kertaa keskivertokananugettia suurempi.

Kananugetin valmistus videoitiin

Nugetin valmistuksesta julkaistiin video Guinness World Recordsin YouTube-kanavalla.

Kananugettiin upposi noin 18 kilogrammaa jauhettua kanaa, 40 kananmunaa, 40 viipaletta vaaleaa leipää, yli kaksi litraa maitoa, noin kaksi desilitraa sipulijauhetta sekä valkosipulijauhetta, noin 2,4 desilitraa suolaa sekä hieman yli desin mustapippuria. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näin jättinugetti tehtiin

Ensin jättinugettia varten sekoitettiin maito ja leipäviipaleet. Sitten yhdistettiin keskenään muut ainekset, ja tähän sörsseliin lisättiin maito-leipäseos.

Tämän jälkeen seos kaadettiin sille erikseen valmistettuun paistoastiaan. Ennen paistamista nugettimassan päälle siveltiin  lisää vatkattua kananmunaa, jotta korppujauhoista ja pankojauhoista tehty päällyste tarttuisi.

Nick ja Lynn veivät nuggettiseoksen paistettavaksi tehokkaampaan ja suurempaan uuniin, koska heidän testinugettiensa paistoon kotiuunilla meni yli 12 tuntia.

Puolivälissä paistamista astian sivureunukset taitettiin niin, että nuggetin sivutkin voitaisiin päällystää korppujauhoseoksella.

Alla olevalla videolla: McDonald's uudisti Big Mac -hampurilaisen! Artikkeli jatkuu videon alla.

McDonald'silta jymy-yllätys: Big Mac meni uusiksi – näin hampurilainen on nyt muuttunut 0:35
Tältä näyttää uusi Bic Mac!

Tuomari totesi ennätyksen

Guinness World Recordsin tuomari Claire Stephens oli paikalla varmistamassa uuden ennätyksen. Kun nugetti oli kokonaan paistettu, hän tarkasti ja punnitsi sen. 

Ennätyksen varmistumisen jälkeen nugettia päästiin syömään kokkien ystävien, perheen ja kuvausryhmän kesken, kertoo UPI.

Nick ja Lynn olivat marraskuussa 2021 rikkoneet erään toisen ennätyksen, kun he valmistivat maailman suurimman kakkutikkarin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat