On olemassa kaksi tapaa tehdä perinteiset tähtitortut, eikä kyse ole nyt täytteestä – katso, kumpaan joulutorttujoukkoon sinä kuulut

1:02 Kaksi tapaa tehdä perinteisiä tähtitorttuja – kummalla tavalla teet?

Kun teet perinteisiä, tähdenmuotoisia joulutorttua, millä tavalla teet torttutaikinaan viillot? Tähtitorttujen valmistamiseen on olemassa kaksi koulukuntaa. Katso videolta, kumpaan joulutorttujoukkoon itse kuulut. 

Perinteiset tähtitortut valmistuvat helposti, mutta tiesitkö, että ne voi valmistaa kahdella eri tavalla? Oma lukunsa on tietysti se, laittaako marmeladin taitosten alle vai päälle, mutta nyt puhutaan kuitenkin torttutaikinaan tehtävistä viilloista.

Osa kotileipurista valmistaa tähtitortut niin, että viillot tehdään taikinaneliön kulmista keskelle viiltämällä. Toinen valmistustapa on tehdä viillot neliön reunoihin sivujen suuntaisesti. Molemmilla tavoilla saa aikaiseksi tähdenmuotoisia torttuja, mutta ne eroavat kuitenkin hieman ulkonäöllisesti.

Kumpaan joukkoon sinä kuulut? Katso videolta kaksi eri valmistustapaa. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja