On olemassa kaksi tapaa tehdä perinteiset tähtitortut, eikä kyse ole nyt täytteestä – katso, kumpaan joulutorttujoukkoon sinä kuulut

Kaksi tapaa tehdä perinteisiä tähtitorttuja – kummalla tavalla teet? 1:02 Kaksi tapaa tehdä perinteisiä tähtitorttuja – kummalla tavalla teet?

Kun teet perinteisiä, tähdenmuotoisia joulutorttua, millä tavalla teet torttutaikinaan viillot? Tähtitorttujen valmistamiseen on olemassa kaksi koulukuntaa. Katso videolta, kumpaan joulutorttujoukkoon itse kuulut. 

Perinteiset tähtitortut valmistuvat helposti, mutta tiesitkö, että ne voi valmistaa kahdella eri tavalla? Oma lukunsa on tietysti se, laittaako marmeladin taitosten alle vai päälle, mutta nyt puhutaan kuitenkin torttutaikinaan tehtävistä viilloista.

Osa kotileipurista valmistaa tähtitortut niin, että viillot tehdään taikinaneliön kulmista keskelle viiltämällä. Toinen valmistustapa on tehdä viillot neliön reunoihin sivujen suuntaisesti. Molemmilla tavoilla saa aikaiseksi tähdenmuotoisia torttuja, mutta ne eroavat kuitenkin hieman ulkonäöllisesti.

Kumpaan joukkoon sinä kuulut? Katso videolta kaksi eri valmistustapaa. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.