On olemassa kaksi tapaa tehdä perinteiset tähtitortut, eikä kyse ole nyt täytteestä – katso, kumpaan joulutorttujoukkoon sinä kuulut
Kun teet perinteisiä, tähdenmuotoisia joulutorttua, millä tavalla teet torttutaikinaan viillot? Tähtitorttujen valmistamiseen on olemassa kaksi koulukuntaa. Katso videolta, kumpaan joulutorttujoukkoon itse kuulut.
Perinteiset tähtitortut valmistuvat helposti, mutta tiesitkö, että ne voi valmistaa kahdella eri tavalla? Oma lukunsa on tietysti se, laittaako marmeladin taitosten alle vai päälle, mutta nyt puhutaan kuitenkin torttutaikinaan tehtävistä viilloista.
Osa kotileipurista valmistaa tähtitortut niin, että viillot tehdään taikinaneliön kulmista keskelle viiltämällä. Toinen valmistustapa on tehdä viillot neliön reunoihin sivujen suuntaisesti. Molemmilla tavoilla saa aikaiseksi tähdenmuotoisia torttuja, mutta ne eroavat kuitenkin hieman ulkonäöllisesti.
Kumpaan joukkoon sinä kuulut? Katso videolta kaksi eri valmistustapaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut