Joulutortut voi kiepauttaa myös upealle kierteelle! Pirjo testasi ja innostui joulupöydän kaunottarista
Joulun tienoilla monissa kodeissa aletaan leipoa. Jos kaipaat uutta inspiraatiota joulutorttuihin, kokeile kierteen muotoisia torttuja.
Idea sattui äskettäin torniolaisen Pirjo Pieskän silmään, kun hän selaili Facebookia. Hän ei muista enää tarkalleen, mikä sivusto oli kyseessä, ehkä jonkun ruokakaupan sivu.
Seuraavana päivänä töiden jälkeen Pirjo laittoi hihat heilumaan ja ryhtyi leivontapuuhiin.
Kierretorttujen leipominen on helppoa
Vaikeaa kierrejoulutorttujen teko ei ollut.
– Vähän siinä sotkua oli, mutta luumuhilloa ei vain saa laittaa liian paljon, Pirjo kertoo MTV Uutisille.
Torttuja tehdessä laitetaan ensin yhden taikinalevyn päälle hilloa ja sen jälkeen asetetaan toinen levy siihen päälle. Sen jälkeen levy-yhdistelmä leikataan pitkittäin neljään osaan. Osia venytetään hieman, kierretään kumpaankin suuntaan ja kiepautetaan rullalle.
Sai kehuja leipomuksistaan
Pirjo leipoi 12 kierteen muotoista joulutorttua ja saman verran perinteisiä torttuja. Taitavasti kieputellut kierretortut kaunistavat upeasti vaikkapa joulupöytää.
Kehuja tuli leivonnaisia maistaneilta sekä Facebookissa, jonne hän jakoi kuvan leipomuksistaan.
”Pitihän se minunkin testata kierretortut”, hän kirjoitti.
Leipomisesta ja ruoanlaitosta pitävä Pirjo aikoo leipoa kierrejoulutorttuja jatkossakin. Ehkä jollain toisella hillolla: mansikkahillolla tai omenakanelilla.
Näitä joulutorttuja leivotaan myös Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmassa perjantaina 29.11. klo 18.30 alkaen MTV3-kanavalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan