Joulutortut voi kiepauttaa myös upealle kierteelle! Pirjo testasi ja innostui joulupöydän kaunottarista

Toffifee-joulutortut – suklaan ja toffeen täydellinen yhdistelmä tortussa on uusi jouluhitti 0:30 Toffifee-joulutortut – suklaan ja toffeen täydellinen yhdistelmä tortussa on uusi jouluhitti
Joulutortut voi tehdä myös Toffifeesta ja suklaasta. Katso ohjeet videolta!

Joulun tienoilla monissa kodeissa aletaan leipoa. Jos kaipaat uutta inspiraatiota joulutorttuihin, kokeile kierteen muotoisia torttuja. 

Idea sattui äskettäin torniolaisen Pirjo Pieskän silmään, kun hän selaili Facebookia. Hän ei muista enää tarkalleen, mikä sivusto oli kyseessä, ehkä jonkun ruokakaupan sivu.

Seuraavana päivänä töiden jälkeen Pirjo laittoi hihat heilumaan ja ryhtyi leivontapuuhiin.

Kierretorttujen leipominen on helppoa

Vaikeaa kierrejoulutorttujen teko ei ollut.

– Vähän siinä sotkua oli, mutta luumuhilloa ei vain saa laittaa liian paljon, Pirjo kertoo MTV Uutisille.

Torttuja tehdessä laitetaan ensin yhden taikinalevyn päälle hilloa ja sen jälkeen asetetaan toinen levy siihen päälle. Sen jälkeen levy-yhdistelmä leikataan pitkittäin neljään osaan. Osia venytetään hieman, kierretään kumpaankin suuntaan ja kiepautetaan rullalle.

Sai kehuja leipomuksistaan

Pirjo leipoi 12 kierteen muotoista joulutorttua ja saman verran perinteisiä torttuja. Taitavasti kieputellut kierretortut kaunistavat upeasti vaikkapa joulupöytää.

Kehuja tuli leivonnaisia maistaneilta sekä Facebookissa, jonne hän jakoi kuvan leipomuksistaan.

”Pitihän se minunkin testata kierretortut”, hän kirjoitti.

Leipomisesta ja ruoanlaitosta pitävä Pirjo aikoo leipoa kierrejoulutorttuja jatkossakin. Ehkä jollain toisella hillolla: mansikkahillolla tai omenakanelilla.

Näitä joulutorttuja leivotaan myös Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmassa perjantaina 29.11. klo 18.30 alkaen MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat