Tiesitkö? On olemassa kaksi tapaa tehdä tähtitortut, eikä kyse ole nyt täytteestä – katso, kumpaan joukkoon sinä kuulut
Kun teet perinteisiä, tähdenmuotoisia joulutorttua, millä tavalla teet torttutaikinaan viillot? Tähtitorttujen valmistamiseen on olemassa kaksi koulukuntaa.
Perinteiset tähtitortut valmistuvat helposti, mutta tiesitkö, että ne voi valmistaa kahdella eri tavalla? Oma lukunsa on tietysti se, laittaako marmeladin taitosten alle vai päälle, mutta nyt puhutaan kuitenkin torttutaikinaan tehtävistä viilloista.
Osa kotileipurista valmistaa tähtitortut niin, että viillot tehdään taikinaneliön kulmista keskelle viiltämällä. Toinen valmistustapa on tehdä viillot neliön reunoihin sivujen suuntaisesti. Molemmilla tavoilla saa aikaiseksi tähdenmuotoisia torttuja, mutta ne eroavat kuitenkin hieman ulkonäöllisesti.
Kumpaan joukkoon sinä kuulut? Katso videolta kaksi eri valmistustapaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta