Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko testannut? Ruokatoimittajan niksi takaa todella rapean leivityksen kanalle

0:45Onko kaupasta ostamasi broileri"limaista"? Tee näin ennen paistoaKATSO MYÖS VIDEO: Onko kaupasta ostamasi broileri "limaista"? Tee näin ennen paistoa
Julkaistu 17.08.2023 10:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruokatoimittaja vinkkaa täydellisen tavan broilerinfileiden leivitykseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin keskiviikkona broilerinlihan ja kanaruokien suosiosta Suomessa. Tilastot paljastavat suomalaisten syövän hurjat määrät broileria vuosittain. Ei siis ihme, että Suomen suosituin kotiruoka on kanakastike.

Broilerifileiden leivitykseen tarvitset:

Mausteita (esim. suola, pippuri)
Jauhoja
Munanvalkuaisia
Maissitärkkelystä (esim. Maizena)
Pankojauhoja 
 

Yksi takuuvarma tapa broilerin valmistamiseen on sen leivittäminen. Rapsakaksi päältä paistettu ja sisältä mehevä broilerin rintafilee on yksinkertaisesti herkullista.

Lue myös: Elämäsi paras caesarsalaatti! Testaa kolme helppoa salaattiohjetta

Munanvalkuaisella ja maissitärkkelyksellä rapea loppulos

The Kitchn -ruokasivuston
ruokatoimittaja Laura Manzano vinkkaa broilerin leivitykseen kikan, jolla lopputulos on entistäkin rapsakampi.

– Koko maailmankuvani mullistui, kun luin vaihtoehdosta kokonaiselle kananmunalle leivityksessä. Korvasin koko munan munavalkuaisella, joka sekoitetaan maissitärkkelykseen. Sillä saa aikaan rapean kuoren, Laura Manzano vinkkaa. 

Manzano suosittelee vispaamaan kahden munanvalkuaisen joukkoon noin teelusikallisen maissitärkkelystä. 

Maustettu broilerinfilee pyöritellään ensin jauhoissa, sitten munanvalkuaisseoksessa ja lopuksi vielä pankojauhoissa. Sitten vain rapsakoita broilerinfileitä paistamaan!

Lue myös: Suomen suosituimman kotiruoan taustalla iso ilmiö: "Noussut tyhjästä"

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetMahtava leivitysvinkki broilerinfileille – näin saat rapean pinnan helposti!Täydellisen helppo ruoka säilyketonnikalasta – huippukokin korona-ajan arkiruoan osaat sinäkin taatusti tehdä!Nyt on helppo kanaruoka! Nopea panerointi broilerinfileille ja vain vähän aineksia: "Koko perhe palvoo"Syöthän jo? Halpa raaka-aine, jota kannattaa juuri nyt ehdottomasti ostaa: Helppo tapa tehdä "kermaisen pehmeää"Julkkiskokki paljastaa: Tällä ainesosalla taiot broilerin fileistä superrapeita – ilman korppujauhoja!
RuokaniksitRuokaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruokaniksit
  • 4.10.17:32
    Ruoka

    Tee minuutin kikka pakastekorvapuusteille – mielettömän hyvä lopputulos!

  • 3.10.17:13
    Ruoka

    Tiesitkö? Helppo kikka takaa mikropopcornien onnistumisen

  • 23.9.17:17
    Ruoka

    Tiesitkö tätä ketsuppikikkaa? Viimeisetkin tipat pullosta ulos

  • 21.9.09:45
    Ruoka

    Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka

  • 20.9.09:43
    Ruoka

    Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestä