Oletko testannut? Ruokatoimittajan niksi takaa todella rapean leivityksen kanalle
Ruokatoimittaja vinkkaa täydellisen tavan broilerinfileiden leivitykseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin keskiviikkona broilerinlihan ja kanaruokien suosiosta Suomessa. Tilastot paljastavat suomalaisten syövän hurjat määrät broileria vuosittain. Ei siis ihme, että Suomen suosituin kotiruoka on kanakastike.
Broilerifileiden leivitykseen tarvitset:
Mausteita (esim. suola, pippuri)
Jauhoja
Munanvalkuaisia
Maissitärkkelystä (esim. Maizena)
Pankojauhoja
Yksi takuuvarma tapa broilerin valmistamiseen on sen leivittäminen. Rapsakaksi päältä paistettu ja sisältä mehevä broilerin rintafilee on yksinkertaisesti herkullista.
Munanvalkuaisella ja maissitärkkelyksellä rapea loppulos
The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Laura Manzano vinkkaa broilerin leivitykseen kikan, jolla lopputulos on entistäkin rapsakampi.
– Koko maailmankuvani mullistui, kun luin vaihtoehdosta kokonaiselle kananmunalle leivityksessä. Korvasin koko munan munavalkuaisella, joka sekoitetaan maissitärkkelykseen. Sillä saa aikaan rapean kuoren, Laura Manzano vinkkaa.
Manzano suosittelee vispaamaan kahden munanvalkuaisen joukkoon noin teelusikallisen maissitärkkelystä.
Maustettu broilerinfilee pyöritellään ensin jauhoissa, sitten munanvalkuaisseoksessa ja lopuksi vielä pankojauhoissa. Sitten vain rapsakoita broilerinfileitä paistamaan!
Lähde: The Kitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa