Lihat ja maitotuotteet moni laittaa automaattisesti jääkaappiin, mutta tiesitkö, että myös pähkinät, omenat ja tortillat kannattaisi säilyttää siellä?
Katso yllä olevalta videolta, miten saat muun muassa tomaatit, banaanit, marjat ja juustot säilymään paremmin!
Jotkut ruoat säilyvät turvallisesti niin huoneenlämmössä kuin jääkaapissakin, mutta oikealla säilytystavalla voi olla merkittävä vaikutus ruoan säilyvyysaikaan sekä tuoreuteen.
Reader's Digest -sivusto listasi ruoka-aineet, joita useimmat meistä säilyttävät väärin.
Punaviini
Laadukkaat viinit voivat säilyä varastoissa toki vuosikymmeniä, mutta peruslaatuinen viini ei kestä yhtä pitkään. Huoneenlämmössä viinissä eivät säily kaikki makuominaisuudet kuin muutaman kuukauden ajan, joten viileä paikka sopii paremmin.
Pähkinät
Jos pähkinöitä säilyttää huoneenlämmössä, niiden öljyt härskiintyvät nopeammin. Jos pähkinät taas pitää jääkaapissa, ne voivat säilyä tuoreina jopa vuoden ajan. Jopa kahden vuoden säilytysajan voi saavuttaa laittamalla pähkinät pakkaseen.



