Oletko sinäkin aina mokannut näiden ruokien säilytyksen? 9 tuotetta, jotka pitäisi oikeasti siirtää jääkaappiin
Lihat ja maitotuotteet moni laittaa automaattisesti jääkaappiin, mutta tiesitkö, että myös pähkinät, omenat ja tortillat kannattaisi säilyttää siellä?
Katso yllä olevalta videolta, miten saat muun muassa tomaatit, banaanit, marjat ja juustot säilymään paremmin!
Jotkut ruoat säilyvät turvallisesti niin huoneenlämmössä kuin jääkaapissakin, mutta oikealla säilytystavalla voi olla merkittävä vaikutus ruoan säilyvyysaikaan sekä tuoreuteen.
Reader's Digest -sivusto listasi ruoka-aineet, joita useimmat meistä säilyttävät väärin.
Punaviini
Laadukkaat viinit voivat säilyä varastoissa toki vuosikymmeniä, mutta peruslaatuinen viini ei kestä yhtä pitkään. Huoneenlämmössä viinissä eivät säily kaikki makuominaisuudet kuin muutaman kuukauden ajan, joten viileä paikka sopii paremmin.
Pähkinät
Jos pähkinöitä säilyttää huoneenlämmössä, niiden öljyt härskiintyvät nopeammin. Jos pähkinät taas pitää jääkaapissa, ne voivat säilyä tuoreina jopa vuoden ajan. Jopa kahden vuoden säilytysajan voi saavuttaa laittamalla pähkinät pakkaseen.
Kuivatut hedelmät
Kuivatut hedelmät eivät pilaannu yhtä nopeasti kuin tuoreet, nestettä täynnä olevat hedelmät, mutta ne säilyvät todellisuudessa paremmin raikkaina ja mehevinä jääkaapissa.
Avokadot
Monet jättävät avokadot jääkaappiin, kun he ovat halkaisseet ne, mutta todellisuudessa avokadot pitäisi säilyttää jääkaapin viileydessä koko ajan. Jääkaapissa trendihedelmät nimittäin säilyvät jopa kahden viikon ajan.
Omenat
Omenat kannattaisi todellisuudessa siirtää keittiönpöydän korista jääkaappiin, sillä viileässä niiden säilyvyys voi parantua jopa viikolla.
Tuore inkivääri
Myös inkiväärin ikää voi pidentää säilyttämällä sen jääkaapissa, mieluiten kuorimattomana, talouspaperiin käärittynä, suljettavassa pussissa jääkaapin vihanneslokerossa.
Tortillaleivät
Kun pakkauksen pehmeitä tortilloja avaa, kannattaa se siirtää heti pöydältä jääkaappiin. Jääkaapissa tuotteen elinikää voi pidentää, ja seuraavanakin päivänä saa tuoretta meksikolaista ruokaa.
Ketsuppi
Vaikka ketsupissa on korkea happopitoisuus ja se voisi sen tähden säilyä myös pöydällä, kannattaa tuote siirtää kylmään, sillä se voi auttaa säilyttämään aineen tuoreuden ja maun jopa kuuden kuukauden ajan.
Salsa
Kun tomaattia, sipulia ja valkosipulia sisältävän salsapurkin avaa, kannattaa se siirtää jääkaappiin, sillä huoneenlämmössä tuotteeseen voi alkaa muodostua bakteereja. Jääkaapissa salsa voi säilyä avattuna jopa kaksi viikkoa.
Lähteet: Reader's Digest, Viinikartta.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa