Oletko sinäkin aina mokannut näiden ruokien säilytyksen? 9 tuotetta, jotka pitäisi oikeasti siirtää jääkaappiin

Lihat ja maitotuotteet moni laittaa automaattisesti jääkaappiin, mutta tiesitkö, että myös pähkinät, omenat ja tortillat kannattaisi säilyttää siellä?

Katso yllä olevalta videolta, miten saat muun muassa tomaatit, banaanit, marjat ja juustot säilymään paremmin!

Jotkut ruoat säilyvät turvallisesti niin huoneenlämmössä kuin jääkaapissakin, mutta oikealla säilytystavalla voi olla merkittävä vaikutus ruoan säilyvyysaikaan sekä tuoreuteen.

Reader's Digest -sivusto listasi ruoka-aineet, joita useimmat meistä säilyttävät väärin.

Punaviini

Laadukkaat viinit voivat säilyä varastoissa toki vuosikymmeniä, mutta peruslaatuinen viini ei kestä yhtä pitkään. Huoneenlämmössä viinissä eivät säily kaikki makuominaisuudet kuin muutaman kuukauden ajan, joten viileä paikka sopii paremmin.

Pähkinät

Jos pähkinöitä säilyttää huoneenlämmössä, niiden öljyt härskiintyvät nopeammin. Jos pähkinät taas pitää jääkaapissa, ne voivat säilyä tuoreina jopa vuoden ajan. Jopa kahden vuoden säilytysajan voi saavuttaa laittamalla pähkinät pakkaseen.

Kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät eivät pilaannu yhtä nopeasti kuin tuoreet, nestettä täynnä olevat hedelmät, mutta ne säilyvät todellisuudessa paremmin raikkaina ja mehevinä jääkaapissa.

Avokadot

Monet jättävät avokadot jääkaappiin, kun he ovat halkaisseet ne, mutta todellisuudessa avokadot pitäisi säilyttää jääkaapin viileydessä koko ajan. Jääkaapissa trendihedelmät nimittäin säilyvät jopa kahden viikon ajan.

Omenat

Omenat kannattaisi todellisuudessa siirtää keittiönpöydän korista jääkaappiin, sillä viileässä niiden säilyvyys voi parantua jopa viikolla.

Tuore inkivääri

Myös inkiväärin ikää voi pidentää säilyttämällä sen jääkaapissa, mieluiten kuorimattomana, talouspaperiin käärittynä, suljettavassa pussissa jääkaapin vihanneslokerossa.

Tortillaleivät

Kun pakkauksen pehmeitä tortilloja avaa, kannattaa se siirtää heti pöydältä jääkaappiin. Jääkaapissa tuotteen elinikää voi pidentää, ja seuraavanakin päivänä saa tuoretta meksikolaista ruokaa.

Ketsuppi

Vaikka ketsupissa on korkea happopitoisuus ja se voisi sen tähden säilyä myös pöydällä, kannattaa tuote siirtää kylmään, sillä se voi auttaa säilyttämään aineen tuoreuden ja maun jopa kuuden kuukauden ajan.

Salsa

Kun tomaattia, sipulia ja valkosipulia sisältävän salsapurkin avaa, kannattaa se siirtää jääkaappiin, sillä huoneenlämmössä tuotteeseen voi alkaa muodostua bakteereja. Jääkaapissa salsa voi säilyä avattuna jopa kaksi viikkoa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja