Tomaatit vihanneslokerossa ja maito jääkaapin ovessa – näihin tyypillisiin mokiin sinäkin olet sortunut ruokien säilytyksessä

Näin saat ruoat säilymään kauemmin

Ruoka-aineiden säilytykseen liittyvät virheet voivat nopeuttaa ruoan pilaantumista ja näin ollen lisätä ruokahävikkiä. Seuraavat kohdat korjaamalla pidät raaka-aineet kunnossa pidempään – ja säästät rahaa. 

Katso videolta, kuinka saat tutut ruoka-aineet säilymään kauemmin. 

Lähes jokainen meistä sortuu oman keittiössään virheisiin, jotka liittyvät ruokien säilytykseen. Dailymail-sivusto kokosi yhteen joukon tyypillisimpiä mokia, jotka voivat vaikuttaa sekä ruoan säilyvyyteen että keittiösi käytännöllisyyteen.

Älä säilytä maitopurkkia jääkaapin ovessa

Vaikka lähes jokainen meistä säilyttää maitopurkkia jääkapin ovessa, tämä on tapa, jota ei missään nimessä suositella. Ovi on jääkaapin lämpimin paikka, ja herkät maitotuotteet altistuvat lämpimälle ilmalle aina kun ovi avataan. Maito kestää parempana huomattavasti kauemmin, kun sijoitat sen jääkaapin alaosaan, joka on jääkaapin kylmin paikka.

Jääkaapin oveen kannattaa sen sijaan sijoittaa mehut, hillopurkit, ja limupullot. Nämä tuotteet eivät mene pilalle lämmöstä, mutta maistuvat paremmilta viileinä.

Ketsuppi huoneenlämmöstä jääkaappiin

Vaikka kylmä ketsuppi ei välttämättä ole sinun makuusi, avatun ketsuppipullon säilyttäminen huoneenlämmössä voi olla terveysriski. Vaikka vielä vuosikymmen sitten ketsuppia olisikin totuttu säilyttämään kuiva-ainekaapissa, tämä johtuu asiantuntijoiden mukaan siitä, että ennen ketsupit sisälsivät huomattavasti enemmän suolaa kuin nykyisin.

Tänä päivänä myytävät ketsupit sisältävät huomattavasti vähemmän suolaa kuin ennen, mikä vaikuttaa osaltaan myös säilyvyyteen. Säilytä siis ketsuppia aina jääkapissa, jos haluat se säilyvän mahdollisimman hyvin.

Tomaatit pois vihanneslokerosta

Jääkaapin vihanneslokero ei ole paras säilytyspaikka tomaateille. Siitä huolimatta, että vihanneslokero on suunniteltu pitämään hedelmät ja vihannekset tuoreina, tomaatit eivät näiden tuotteiden joukkoon kuulu.

Tomaatteja kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, jossa ne säilyttävät makunsa viileää jääkaappia huomattavasti paremmin.  

Sipulit ilmavaan ja pimeään paikkaan

Parhaiten sipulit ja valkosipulit säilyvät viileässä ja kuivassa paikassa valolta suojattuna. Jos omistat bambuisen höyrytyskorin, tämä on oiva paikka sipulien säilytykseen. Jääkaappiin sipuleja ei kannata laittaa, sillä kylmässä ja kosteassa sipulin maku kärsii helposti, ja se saattaa alkaa versomaan.

Mausteet voi pitää omissa pusseissaan

Monet ihmiset siirtävät mausteet niiden omista pusseista lasisiin maustepurkkeihin pidemmän säilyvyysajan toivossa. Ei ole kuitenkaan olemassa todisteita siitä, että tästä olisi mitään hyötyä mausteiden säilyvyyden kannalta. Jos keittiösi on pieni, voi olla kätevämpi säilyttää mausteita niiden omissa, pieneen tilaan menevissä pusseissa tilaa vievien purkkien sijaan.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja